De strijd om de meest gewilde verdediger ter wereld kan beginnen

Reacties

Het is nog totaal onduidelijk wanneer de transfermarkt opengaat in deze coronatijden, maar als de clubs weer mogen handelen, dan zal er ongetwijfeld een strijd losbarsten om de handtekening van Kalidou Koulibaly.

De strijd om de meest gewilde verdediger ter wereld kan beginnen
© Pro Shots

Volgens verschillende Italiaanse media wil Napoli-voorzitter Aurelio de Laurentiis zo snel mogelijk cashen voor de 28-jarige verdediger uit Senegal. Zelfs nu de coronacrisis de transferwaarde van spelers zal drukken, kan Koulibaly nog tientallen miljoenen opleveren, zo is de verwachting. Daarmee kan het gevecht om de meest gewilde verdediger ter wereld beginnen, want Koulibaly duikt bijna dagelijks op in transferrubrieken van kranten.

La Repubblica schrijft zelfs dat Manchester United een bod van 85 miljoen euro voorbereidt op de verdediger. Daarmee zouden The Red Devils op pole position liggen, maar kapers op de kust zijn er genoeg. Met name Paris Saint-Germain en Manchester City worden vaak in verband gebracht met de ex-speler van FC Metz en RC Genk. Bij PSG wordt Koulibaly gezien als de natuurlijke opvolger van Thiago Silva, die dit jaar zijn 36ste verjaardag viert.

PSG 2020: Koulibaly als vervanger Thiago Silva en supersterren managen

Laatbloeier Koulibaly speelt al sinds 2014 voor Napoli, dat hem destijds oppikte bij RC Genk. Met name in de afgelopen seizoenen wordt de Senegalees bedolven onder de complimenten. Teamgenoot Lorenzo Insigne omschreef hem als de beste verdediger op aarde. Het gaat bij dit soort loftuitingen altijd om zijn rust aan de bal, zijn positionering, zijn snelheid, zijn duelkracht en zijn bijna onoverwinnelijkheid in de lucht. Vorig jaar werd Koulibaly uitgeroepen tot beste verdediger in de Serie A en leek een transfer eraan te komen. Destijds ging De Laurentiis er nog voor liggen, maar nu lijkt een biedingsoorlog tussen de Europese elite daadwerkelijk tot een overgang te leiden.

Al in oktober vorig jaar, toen bij corona alleen nog werd gedacht aan een biertje of die ex-speler van FC Twente, zei De Laurentiis dat er ooit een dag aanbreekt waarop hij Koulibaly zou moeten verkopen. 'Ik zie hem heel graag spelen, daarom heb ik al een bod van 105 miljoen euro op hem afgeslagen', vertelde de preses aan Sky Sport Italia. 'Maar ooit ga ik hem verkopen.'

Spelersprofiel

K. Koulibaly


Geboortedatum:
20 juni 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Saint-Dié-des-Vosges
Nationaliteit
Senegal
Lengte:
1,95 m
Gewicht:
89 kg
Huidige club:
Al Hilal
Nationaal team:
Senegal
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.