De status aparte van Messi in Barcelona: 'We mochten hem niet aanraken'

Reacties

Jean-Clair Todibo stond twee jaar onder contract bij Barcelona, maar zou nooit doorbreken in Camp Nou. Toch heeft de huidige verdediger van OGC Nice er genoeg geleerd. Bijvoorbeeld dat je Lionel Messi niet mocht aanraken.

De status aparte van Messi in Barcelona: 'We mochten hem niet aanraken'

Barça pikte Todibo in de zomer van 2019 als op bij Toulouse. De boomlange verdediger stond te boek als een groot talent, maar kwam in Catalonië niet uit de verf. Na tijdelijke transfers naar Schalke 04 en Benfica speelt Todibo inmiddels bij Nice. Dat doet hij verdienstelijk, want de Franse club kreeg al acht competitieduels (!) geen doelpunt tegen​​​​​​​.

Wat Todibo is bijgebleven uit zijn tijd bij Barcelona, is hoe zuinig de club omsprong met Lionel Messi. De vedette moest en zou fit blijven. 'Het was niet toegestaan om Messi op de training aan te raken', zegt Todibo in gesprek met Mundo Deportivo. 'Dat klinkt gek, maar het is de waarheid. We moesten voorzichtig zijn. Dat is normaal, hij is de beste, je wilt hem geen pijn doen. Voor ons was het logisch.'

In navolging van Todibo zou ook Messi kiezen voor een transfer naar de Ligue 1, waar hij het shirt droeg van Paris Saint-Germain. Inmiddels speelt de Argentijnse wereldkampioen in de MLS bij Inter Miami.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.