De Spaanse Remco Balk: deze aanvaller pakt de meeste kaarten in Europa

Reacties

Iván Alejo (29) is een van de meest gevreesde aanvallers op de Spaanse velden. Althans, voor de scheidsrechters in LaLiga. De rechtsbuiten pakte in zijn 25 officiële duels in de Spaanse competitie dit seizoen namelijk liefst vijftien (!) gele kaarten.

De Spaanse Remco Balk: deze aanvaller pakt de meeste kaarten in Europa
© Pro Shots
Cádiz
Cádiz
2 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Daarmee is de aanvaller de speler met de meeste gele kaarten achter zijn naam in de grote vijf competities van Europa. Nummer twee op die lijst, Rubén Alcaraz, draagt opvallend genoeg ook het shirt van Cadiz.

Met zijn waslijst aan gele kaarten gaat Alejo sowieso de geschiedenisboeken in. Hij kwam na zijn gele prent tegen Atlético Madrid afgelopen weekend namelijk op gelijke hoogte met Igor Stimac, die in het seizoen 1992/93 de meeste kaarten in een seizoen pakte namens Cadiz.

Voor het all time record wat meeste gele kaarten in een seizoen betreft in LaLiga moet Alejo nog even doorsparen. Dat record is in handen van Cristian Sapunaru, die in 2012/13 twintig gele kaarten verzamelde in dienst van Real Zaragoza. Zowel Stimac als ook Sapunaru was een verdediger, terwijl Alejo juist in de voorhoede actief is.

Alejo is ondanks zijn enorme kaartenlast wel een vaste basisklant bij FC Cádiz, in de duels dat hij niet geschorst is, vooral ook vanwege zijn verdedigende arbeid die hij verricht voor de nummer achttien van het hoogste niveau in Spanje. Scoren deed hij dit seizoen nog niet, wel gaf hij twee assists.

© Pro Shots

Spelersprofiel

Iván Alejo


Geboortedatum:
10 februari 1995
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Valladolid
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Cádiz
Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.