De Roon geeft alsnog aandacht aan OneLove: 'Deze manier wordt wel gehoord'

Reacties

Het was de bedoeling dat Virgil van Dijk tijdens dit WK met een OneLove-aanvoerdersband zou gaan spelen, maar omdat de FIFA van plan was om dat te bestraffen met een gele kaart, werd daar toch maar van af gezien. Marten de Roon gaf de OneLove-actie via zijn social media alsnog aandacht.

De Roon geeft alsnog aandacht aan OneLove: 'Deze manier wordt wel gehoord'
© Pro Shots

Oranje begon het WK met een 2-0 zege en na afloop daarvan plaatste De Roon een foto op Twitter en Instagram van juichende spelers, met gefotoshopte OneLove-banden om hun arm. 'We wilden als ploeg iets duidelijk maken, wat soms moeilijk is hier', vertelde de middenvelder aan de NOS. 'Ik heb het op een leuke, luchtige manier gedaan, die wel wordt gehoord.'

De Roon, die bekend staat om zijn grappen op social media, legde zijn plan eerst voor aan zijn ploeggenoten. 'Het was mijn eigen idee, maar je moet het wel even overleggen. Iedereen vond het geweldig. Daarna kwam de focus te liggen op het doorkomen van de groepsfase.'

De Oranje-selectie heeft het hier verder bij gelaten. 'Nee, ik vind dat wat er verder gebeurt geen slappe hap, want in hoeverre kun je daarin door blijven gaan? Wordt het dan minder krachtig? Wanneer er zich nog een mogelijkheid voordoet, dan zullen we niet schuwen om van ons laten horen', belooft De Roon, die tot dusver twee keer inviel. Nederland sluit de groepsfase dinsdag af tegen gastland Qatar en hoopt zich dan te verzekeren van een plek in de knock-outfase.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.