De Roon en Koopmeiners pakken voor tenminste één dag de macht in Serie A

Atalanta Bergamo is voor tenminste één avond weer even koploper van de Serie A. De Italiaanse werkgever van Marten de Roon en Teun Koopmeiners versloeg zaterdagavond na een achterstand middenmoter Sassuolo. De Nederlanders speelden allebei negentig minuten.

Atalanta Bergamo
2 - 1
Sassuolo
Sassuolo

Met de Oranje-internationals in het hart van het elftal ging Atalanta zaterdag van start. De subtopper was voor aanvang nog ongeslagen in de competitie en de enige ploeg die koploper en Ajax-beul Napoli écht kon blijven achtervolgen. Om in het spoor te blijven en er zelfs even overheen te demareren, moest de ploeg een driepunter bewerkstelligen.

De boodschap was duidelijk en het eerste gevaar kwam dan ook van de thuisploeg. Ademola Lookman werd gevonden door Mario Pasalic, maar de aanvaller miste een grote kans één-op-één met Sassuolo-doelman Andrea Consigli. Ook Joakim Maehle trof de keeper, terwijl een tweede poging van Lookman over ging. Juist toen de gasten voor het eerst gevaarlijk werden, werd Atalanta direct pijn gedaan. Giorgios Kyriakopoulos schoot op slag van rust de bal tegen de touwen.

Daarmee leek Atalanta met een vervelend gevoel de rust in te gaan, maar het richtte zich nog één keer op. Pasalic werd gevonden door Brandon Soppy en trok de stand weer gelijk. Dat gaf de thuisploeg vleugels, want terwijl de fans in het Gewiss Stadium nog maar net zaten, schoot Lookman na de aftrap voor de tweede helft ook direct de 2-1 binnen. En weer was Soppy de aangever.

Duidelijk was toen dat de ploeg van Koopmeiners en De Roon moesten overleven. Dat lukte, al vergat invaller Matteo Ruggeri tot twee keer toe de wedstrijd eerder in het slot te gooien. Daar zal achteraf niemand in Bergamo om malen, want de koppositie is door de zege tijdelijk veroverd. Zondagavond ontvangt Napoli op eigen veld Bologna en kan het de koppositie terug afpakken.