De Ridder met FC Utrecht terug op Nederlandse velden

Koud verlost van Southampton heeft Steve De Ridder in FC Utrecht een nieuwe club gevonden. De 26-jarige Belg biedt trainer Jan Wouters een alternatief voor aanvallende problemen.

De Ridder met FC Utrecht terug op Nederlandse velden

FC Utrecht zag deze week kort achter elkaar zowel Cedric van der Gun als Edouard Duplan voor langere tijd wegvallen. Maar de komst van De Ridder – die voor drie jaar tekende - was al voor alle jobstijding gepland.

'Wij waren al langer met hem bezig', zegt directeur Wilco van Schaik. 'Soms heeft het tijd nodig om de juiste speler te halen. We laten ons geen tijdsdruk opleggen. We willen immers voorkomen dat we in een situatie geraken waarin emotie, tijdsdruk en geen besef van de waarde van het geld van de club de boventoon voeren.'

Toen het contract van De Ridder met Southampton werd ontbonden, kon FC Utrecht zijn slag slaan. Voor de aanvaller, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan Bolton Wanderers, is het een terugkeer op bekend terrein. Twee jaar geleden speelde hij met De Graafschap in de Eredivisie.

'Ik kijk ernaar uit mijn rentree te maken in de Eredivisie', vertelt De Ridder. De mensen hier lieten blijken mij heel graag naar de club te halen om de ploeg te versterken. Dat vertrouwen doet mij deugd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen