De Ridder haalt bier, gelletje doet wonderen bij Schalk

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De Ridder haalt bier, gelletje doet wonderen bij Schalk

Steve De Ridder lost zonder morren zijn belofte in, nu hij met Zulte Waregem onverwachts een plaatsje in de kampioenspoule in België heeft veroverd. 'Ik spring niet in de Gaverbeek, nee. Wat ik gerust wil doen is een vaatje geven in supporterscafé De Klauwaert', had de oud-speler van onder andere De Graafschap en FC Utrecht vooraf beloofd. De aanvallende middenvelder blijkt sowieso niet echt vies van een biertje.

'Ik heb gezegd dat niemand voor drie uur naar huis gaat. Ik denk dat ik zelf pas naar huis ga als het weer licht wordt.'
• Ook bij Westerlo is er een feestje na de 1-0 zege op Waasland-Beveren. De ontsnapping aan directe degradatie op de laatste speeldag houdt trainer Bob Peeters voorlopig wel van de straat.

'Vijf minuten voor die goal kon ik bijna niet meer verder vanwege kramp. Met een beetje water en een gelletje heb ik het einde gehaald en nog gescoord ook.'
Alex Schalk beleefde zondag een heel bijzondere dag. Zijn late treffer op Hampden Park bezorgde zowel Ross County als hemzelf de eerste hoofdprijs van dit seizoen. De Brabantse matchwinner kan de Schotse League Cup op zijn palmares zetten. (BN/De Stem) 

Zlatan Ibrahimovic onderstreepte zondag tijdens de kampioenswedstrijd van Paris Saint-Germain tegen Troyes (0-9) zijn status. Dankzij zijn productie mocht de Zweed ook de bal meenemen, en die kreeg een bijzondere plaats op de weg terug.

• Bij Charlton Athletic is er onvrede over clubeigenaar Roland Duchatelet en directeur Katrien Meire. Het tweetal mag van de aanhang van The Addicks  liever vandaag dan morgen de biezen pakken. De protesten waren ludiek, want de wedstrijd tegen Middlesbrough was zondag koud begonnen of die kon alweer worden gestaakt. De oorzaak: een invasie van strandballen als uiting van onvrede. Overigens werd na de hervatting met 2-0 gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.