De Ridder debuteert bij koploper Celta

Celta de Vigo is de nieuwe koploper van de Primera División. De Galicische ploeg won zondagavond met 2-1 van Sevilla en passeerde Getafe.

Al in het eerste kwartier legde Celta de basis voor de zege. Fernando Baiano scoorde al na 41 seconden. De Braziliaan werkte bij de eerste paal een voorzet van Antonio Núñez achter doelman Andres Palop. Nog geen kwartier later verdubbelde Borja Oubiña de voorsprong met een uithaal vanaf tien meter.

Sevilla bracht na rust de spanning terug. In de 53ste minuut werd Frederic Kanouté fouttief afgestopt, waarna Enzo Maresca de strafschop benutte. Dichterbij kwamen de bezoekers echter niet.

Bij Celta maakte Daniël de Ridder zijn debuut. De Amsterdammer mocht in de 79ste minuut als vervanger van Antonio Núñez het veld in.