De Mos: 'Stelt Cocu Obispo niet op, dan benadeelt hij PSV'

Reacties

Aad de Mos ziet PSV pas als een serieuze titelkandidaat als de jeugd de kans krijgt in Eindhoven. In de rubriek VI Panel is de analist een van de prominenten die vooruitblikt op de nieuwe titelstrijd in de Eredivisie, waarbij Feyenoord volgens De Mos de favoriet is.

De Mos: 'Stelt Cocu Obispo niet op, dan benadeelt hij PSV'

De Mos verwacht dat Feyenoord het vertrek van verschillende sterkhouders in het kampioenselftal kan opvangen: 'Feyenoord heeft een jasje uitgedaan met het vertrek van Kuijt, Kongolo en vooral Karsdorp, maar heeft nog altijd een sterke, volwassen ploeg. Vooralsnog de favoriet.'

Sinds de Europa League-finale weet volgens De Mos iedereen hoe je tegen Ajax moet spelen. José Mourinho gaf als Manchester United-manager het goede voorbeeld door de linies kort op elkaar te houden.

PSV is volgens de oud-trainer van onder andere de Eindhovenaren toe aan verandering. Het is voor trainer Phillip Cocu de hoogste tijd om meer in te zetten op de jeugd. 'PSV kan serieus meedoen als de jeugd echt de kans krijgt. Dante Rigo op het middenveld en achterin Armando Obispo, een gigant. Legt de ballen neer zoals Ronald Koeman vroeger. Stelt Cocu hem niet op, dan benadeelt hij zijn club, zichzelf en die jongen', aldus De Mos.

Collega-analist Hans Kraay junior kan zich niet voorstellen dat Feyenoord het wederom wint van Ajax en PSV. 'Zij hebben nog steeds betere selecties. Ook PSV ja, ondanks het echec in Kroatië. Als Cocu gewoon Luuk de Jong 34 wedstrijden opstelt, dan scoort hij zeker twintig keer. Dat zijn al veertien goals en zeven punten meer dan vorig seizoen. Dan ben je al bijna kampioen.'

In VI Panel, te lezen in de nieuwe VI, blikken ook VI-verslaggevers Freek Jansen en Martijn Krabbendam vooruit.

Meestervoorspeller Jansma onthult zijn geheim
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.