De Mos legt uit waarom Van Gaal de meest geschikte bondscoach is

Reacties

Louis van Gaal is volgens Aad de Mos de meest logische keuze als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Dat vertelde de analyticus zondagochtend aan tafel bij VI EK Live.

De Mos legt uit waarom Van Gaal de meest geschikte bondscoach is
© Pro Shots

De top van de KNVB is momenteel in Portugal voor een gesprek met Van Gaal over een mogelijke terugkeer als bondscoach. 'Een zeer goede keuze', reageerde De Mos desgevraagd aan tafel bij presentator Kees Jansma. 'Het is een gegeven in de voetballerij: na een democratische coach wil men vaak een autoritaire coach. Het is logisch dat je dan bij Van Gaal uitkomt', vindt De Mos.

'Hij is inhoudelijk natuurlijk zeer sterk. Ik denk dat er weinig coaches in Nederland zijn die van tevoren zo goed kunnen bepalen wat ze nodig hebben voor de wedstrijden of voor een toernooi. Zeker bij het Nederlands elftal, ik heb een presentatie van Van Gaal gezien waarin hij het hele programma in aanloop naar het WK 2014 uitlichtte en dat was indrukwekkend. En hij heeft het waargemaakt in Brazilië.'

Volgens De Mos voldoet Van Gaal aan de belangrijkste criteria voor een goede bondscoach. 'Je moet als trainer internationale ervaring hebben, Europese wedstrijden gespeeld hebben, weten wat het internationale voetbal op dit moment vraagt. Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen in het internationale voetbal? Dat moet je in de gaten hebben.'

Bekijk hier de hele uitzending van VI EK Live. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.