Dè miskoop van vorig seizoen neemt revanche op zichzelf

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de dertigste speelronde is dat FC Groningen-speler Filip Kostic.

Dè miskoop van vorig seizoen neemt revanche op zichzelf

Wat bezielde Robert Maaskant vorig seizoen? Het is deze voetbaljaargang een veelgehoorde kreet rond wedstrijden van FC Groningen. Want een van de meest bepalende spelers is momenteel linksbuiten Filip Kostic, uitgerekend de speler die ondanks de voor de Groningers forse aanschafprijs van 1,25 miljoen euro vorig seizoen geen enkele kans kreeg.

Dat lag echter niet alleen aan Maaskant. Want Kostic (22), afkomstig van de Servische club Radnicki Kragujevac, speelde en trainde vorig seizoen namelijk heel matig. Hij was wat kilo's te zwaar, kon vanwege taalproblemen met niemand communiceren en had bovendien een houding van: stel me nou maar gewoon op, dan laat ik het wel zien. Het is het klassieke verhaal van de jonge aankoop die na zijn eerste grote transfer en hoge salaris ervan uitgaat dat de rest hem ook wel zal komen aanwaaien.

Maaskant had eigenlijk groot gelijk om zo'n houding niet te belonen met een basisplaats. Er is deze zomer echter wat veranderd in de mentaliteit van de speler. Na een jaar bankzitten en een gesprek met Maaskants opvolger Erwin van de Looi daalde bij Kostic het besef in dat hij eerst moest laten zien dat hij een basisplaats verdiende.

Sindsdien is de jonge linksbuiten niet alleen een vaste keuze, maar ook een gangmaker in aanvallend opzicht. Kostic is niet alleen dreigend maar met zeven doelpunten en zeven assists ook beslissend. Iedere wedstrijd is de Serviër goed voor individuele acties, succesvolle dribbels die uiteindelijk worden gevolgd door een bruikbare voorzet.

Afgelopen zaterdag liet hij dat ook zien in de uitwedstrijd tegen PSV. Eerst gaf hij vanaf links de perfecte voorzet waaruit spits Richairo Zivkovic de openingstreffer van FC Groningen kon maken. En daarna haalde hij zelf de trekker over door de bal te ontfutselen van de opgejaagde PSV-verdediger Karim Rekik en daarna keeper Jeroen Zoet te verslaan met een droge knal. De grootste miskoop van vorig seizoen heeft revanche genomen op zichzelf.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.