De Ligt denkt aan ommekeer: 'Hopelijk is dit een enorme boost'

Reacties

Matthijs de Ligt is opgelucht na de 3-0 zege op Lazio in de achtste finale van de Champions League. De Nederlander hoopt dat Bayern München na het bereiken van de volgende ronde de stijgende lijn weer in kan zetten.

De Ligt denkt aan ommekeer: 'Hopelijk is dit een enorme boost'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 0
Lazio
Lazio

Door de schorsing van Dayot Upamecano kreeg De Ligt weer eens een kans in de basis en die greep hij met beide handen aan. De Oranje-international verdedigde sterk en was met een knappe volley belangrijk bij de 2-0 van Thomas Müller. 'Het is een hele grote opluchting, we staan in de kwartfinale' reageert De Ligt na afloop.

'Het was een belangrijke overwinning vandaag. Vergeleken met de heenwedstrijd creëerden we meer kansen en voetbalden we met een hogere intensiteit. Natuurlijk speelden we nu ook thuis, de fans waren een grote factor vandaag. We hebben veel kwaliteit in het team en vandaag kwam dat eruit.' 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bayern is bezig aan een moeizaam seizoen en staat in de competitie op grote achterstand van koploper Bayer Leverkusen. De Ligt hoopt dat deze zege iets kan veranderen bij zijn ploeg. 'Voetbal blijft vreemd. Soms win je, soms verlies je.'

'De laatste weken waren moeilijk voor ons, maar we hebben nog steeds veel kwaliteit. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. De volgende competitiewedstrijd komt er weer aan. Maar het is belangrijk dat we in de volgende ronde zitten. Hopelijk is dit een enorme boost voor het team', sloot De Ligt af. 

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.