De Laurentiis zwaait Napoli-icoon Hamsik met weinig respect uit

Reacties

Marek Hamsik vertrekt na elfenhalf jaar bij Napoli. Voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft bevestigd dat de topscorer aller tijden van de Italiaanse club zijn loopbaan gaat vervolgen bij het Chinese Dalian Yifang. De Laurentiis zwaait Hamsik niet op de meest nette wijze uit.

De Laurentiis zwaait Napoli-icoon Hamsik met weinig respect uit

Napoli nam Hamsik in 2007 voor 5,5 miljoen euro over van Brescia en de middenvelder speelde liefst 520 officiële wedstrijden voor de Serie A-club. Daarmee is hij de speler met de meeste duels voor Napoli in de clubhistorie. Met 121 doelpunten is hij bovendien de topscorer aller tijden van i Partenopei. In december van 2017 nam hij het record over van Diego Maradona.

Hamsik gaat met deze cijfers de boeken in als een van de grootste spelers ooit van Napoli, maar De Laurentiis vond het niet nodig om de Slowaak te prijzen voor zijn prestaties. 'In de zomer wilde hij al naar China', vertelde de Napoli-voorzitter aan Vista. 'Ik heb toen 'nee' gezegd, omdat Carlo Ancelotti net was gearriveerd en ik wilde dat de coach de tijd kreeg om alle spelers te beoordelen.'

'Daarna arriveerde Fabian Ruiz', blikte De Laurentiis terug. 'En meneer Hamsik is geen gek. Als hij ziet dat er vier spelers zijn voor twee posities, en een van die spelers is Fabian Ruiz... dan vraagt-ie opnieuw of hij mag hij mag vertrekken, zodat hij een mooi Chinees pensioen kan veiligstellen.'

Eerder op de avond meldde Sky Italia al dat de transfer van Hamsik naar Dalian Yifang in kannen en kruiken is. Volgens het Italiaanse medium heeft de middenvelder een driejarig contract getekend, met een salaris van negen miljoen euro per jaar. Vermoedelijk zal Napoli, dat ongeveer vijftien miljoen euro ontvangt, de deal dinsdag gaan bevestigen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.