De landgenoten die Ajax-aanwinst Mikautadze voorgingen in de Eredivisie

Reacties

Georges Mikautadze kan de tiende Georgiër worden met speelminuten in de Eredivisie. De international van het land, geboren in Frankrijk, is door Ajax overgenomen van FC Metz.

De landgenoten die Ajax-aanwinst Mikautadze voorgingen in de Eredivisie
© Pro Shots

Mikautadze had al op jonge leeftijd het idee om voor Georgië uit te komen en inmiddels speelde hij zestien interlands voor het land. Daardoor kan hij volgens de VI-regels de tiende Georgiër worden die namens een Eredivisie-club speeltijd maakt in Nederland (zie lijst onderaan).

De nieuwe spits van Ajax zal flink wat jaren in Nederland moeten verblijven om het record van landgenoot Guram Kashia te verbreken. De centrumverdediger speelde namens Vitesse 244 wedstrijden in de Eredivisie. Op gepaste afstand volgt Shota Arveladze, die namens Ajax en AZ in actie kwam op het hoogste niveau.

Arveladze is samen met Giorgi Kinkladze de enige Georgiër die Eredivisie-minuten maakte in het shirt van Ajax. Kinkladze speelde slechts één seizoen (1998/99) in dienst van Ajax en kwam tot slechts twaalf optredens in de Eredivisie.

Landgenoten onder elkaar
Ajax liet Arveladze woensdagochtend op de officiële kanalan van de club aan het woord over zijn opvolger. 'Ik wil Georges en zijn familie feliciteren met de transfer naar een van de beste teams ter wereld. De Ajax-fans kunnen er zeker van zijn dat Georges aan de verwachtingen zal voldoen. Ik weet zeker dat hij veel belangrijke goals gaat maken voor de club. Ik kijk er naar uit om hem aan het werk te zien.'

'Mikautadze is een goede speler die geliefd is in Georgië en zich al heeft bewezen op meerdere niveaus en in verschillende competities. Hij weet wat hij kan en doet wat hij kan. Met zijn snelheid, kracht en vastberadenheid is hij een erg gevaarlijke speler.'

De nieuwe aanwinst reageerde op zijn beurt dan weer op de mooie woorden van Arveladze: 'Hier word ik blij van. Arveladze is een grote speler en hij heeft echt zijn stempel gedrukt bij de clubs waar hij speelde. Ik ben blij dat ik in zijn voetsporen mag treden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Alle Georgiërs met speelminuten in de Eredivisie

Speler Club(s) Duels in Eredivisie
Guram Kashia Vitesse 244
Shota Arveladze Ajax, AZ 156
Valeri Qazaishvili Vitesse 104
Giorgi Gakhokidze FC Twente, PSV 89
Archil Arveladze NAC Breda 58
Giorgi Chanturia Vitesse 34
Giorgi Aburjania FC Twente 17
Giorgi Kinkladze Ajax 12
Giorgi Demetradze Feyenoord 7
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.