De la Torre ziet wonderlijk duel met twee rode kaarten en een curieuze goal

De Verenigde Staten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ternauwernood gelijkgespeeld. De formatie van bondscoach Gregg Berhalter redde met tien man een punt in de Nations League-wedstrijd tegen El Salvador. Heracles Almelo-middenvelder Luca de la Torre had als invaller een belangrijke rol.

El Salvador - Verenigde Staten 1-1
De VS wonnen de eerste wedstrijd in de Nations League nog met 5-0 van Grenada, maar El Salvador bleek een lastige kluif. Het land kwam in de eerste helft zelfs op voorsprong via een curieus doelpunt van Alexander Larin. De middenvelder leek een voorzet te geven vanaf de linkerflank, maar verraste keeper Ethan Horvath door de bal over de doelman heen in het doel te werken.

In de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor de VS. Paul Arriola viel na 62 minuten in, maar hield het nog geen tien minuten vol. Hij kreeg de rode kaart voor een overtreding op doelpuntenmaker Larin. Niet veel later kwam El Salvador echter ook met tien man te staan toen Ronald Rodriguez werd weggestuurd.

Zo leek de wedstrijd in een nederlaag te eindigen voor de VS, waar De la Torre in de 82ste minuut was ingevallen. Dat deed hij samen met ploeggenoot Jordan Morris. Juist zij zorgden in de extra tijd voor de gelijkmaker. De la Torre slingerde de bal voor en Morris kopte raak: 1-1.

Jamaica - Mexico 1-1
In groep A hield Jamaica Mexico in bedwang. Sterspeler Leon Bailey opende al vroeg de score. Dankzij Luis Romo, ploeggenoot van Vincent Janssen bij Monterrey, stond het bij rust al 1-1. Door het gelijkspel bleef Jamaica aan kop in de poule met vijf punten. Mexico volgt met vier punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Suriname pakte tot nu toe slechts één punt.