De Jong vol trots: 'Potverdorie man, we staan al anderhalf jaar bovenaan'

Reacties

De Graafschap verloor, NAC Breda verspeelde punten en koploper SC Cambuur won 'gewoon'. Coach Henk de Jong is dan ook zo trots als een pauw op zijn ploeg: 'Dit voelt wel heel lekker.'

De Jong vol trots: 'Potverdorie man, we staan al anderhalf jaar bovenaan'
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
0 - 3
SC Cambuur
SC Cambuur

De feestvreugde bij SC Cambuur was op het veld al groot nadat FC Volendam met 0-3 was geklopt, maar het feest werd er niet minder om toen bleek dat concurrenten De Graafschap en NAC Breda punten hadden laten liggen. Daardoor is de voorsprong op de nieuwe nummer twee Almere City FC nu acht punten met nog maar zeven wedstrijden te gaan in de Keuken Kampioen Divisie. 'We zijn heel blij hoor. Potverdorie man, we staan nu al anderhalf jaar bovenaan! De Graafschap verliest, NAC verliest punten. Dat voelt wel heel lekker', zei De Jong vol euforie bij ESPN.

Dat SC Cambuur zo ruim van FC Volendam won, was mede te danken aan Robert Mühren. Hij zorgde voor twee assist op Michael Breij en verzorgde zelf de 0-1. Sinds de start van het vorige seizoen is hij nu bij 69 doelpunten betrokken geweest. De nummer twee op de lijst? Ralf Seuntjens, die 'slechts' 44 keer betrokken was bij een goal. 'Ik vind het mooi dat Robert zoveel goals maakt, maar het is nog belangrijker hoe hij als mens is. Hij is de "nuchterhouder" van de trainer en van de groep. Als het even niet gaat, zegt hij: Trainer, rustig blijven. Het komt wel weer. Een voorbeeld voor de groep.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maar De Jong is niet alleen trots op Mühren: 'Ik ben heel blij voor de groep. Ik ben echt trots op de groep. Achteraf was het een makkelijke wedstrijd. We hebben gekozen om of heel hoog te spelen of in te zakken tot iets over de middenlijn. Dan moet FC Volendam de bal inspelen en als je dan de bal verovert, is het elke keer kassa. Dat moeten we volgend jaar misschien ook wel doen in uitwedstrijden, want als je heel compact staat en je hebt de slimheid van Mühren en de snelheid van de buitenspelers krijg je kans op kans. Bij rust had het al 0-5 moeten zijn. Niets ten nadele van FC Volendam, want ik zou zo een seizoenskaart van FC Volendam kopen', zo speculeerde De Jong al over zijn speelstijl voor volgend seizoen. Een seizoen waarin SC Cambuur dus hoogstwaarschijnlijk in de Eredivisie zal spelen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
38
29
5
4
109-36
+73
92
2
Go Ahead Eagles
38
23
8
7
62-25
+37
77
3
De Graafschap
38
23
8
7
67-47
+20
77
4
Almere City FC
38
22
9
7
75-48
+27
75
5
NAC Breda
38
22
7
9
75-41
+34
73
6
FC Volendam
38
19
9
10
79-52
+27
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.