De Jong verliest belangrijke wedstrijd tegen Stuttgart

Borussia Mönchengladbach is op bezoek bij VfB Stuttgart onderuit gegaan. Bij een overwinning had de ploeg van Luuk de Jong, die negentig minuten meespeelde, kunnen aansluiten bij de subtop. Stuttgart was echter met 2-0 te sterk.

Beide doelpunten van Stuttgart vielen in de eerste helft. Álvaro Dominguez werkte de bal na bijna een half uur ongelukkig in eigen doel, waardoor de thuisploeg op voorsprong kwam. Nog geen vijf minuten later werd de score verdubbeld.

Tien minuten voor rust liet Christian Gentner de 2-0 aantekenen. Mönchengladbach stond voor een zware opgave om de wedstrijd zonder nederlaag af te sluiten. In de tweede helft creëerde BMG weinig en speelde Stuttgart het duel rustig uit.

Ook Luuk de Jong kon niet meer voor verschil zorgen. Mönchengladbach deelt de zevende plaats met Hamburger SV, terwijl VfB Stuttgart door de overwinning op de twaalfde plaats van de Bundesliga komt te staan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.