De Jong tempert verwachtingen: 'Wij worden niet zomaar kampioen'

Reacties

Met Henk de Jong eindigde SC Cambuur drie keer bovenaan in de Eerste Divisie. De verwachtingen in Leeuwarden zijn dus hooggespannen nu hij is teruggekeerd, maar de succestrainer waakt voor te veel optimisme.

De Jong tempert verwachtingen: 'Wij worden niet zomaar kampioen'
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 3
NAC Breda
NAC Breda

Sjors Ultee werd eerder deze week bij Cambuur ontslagen. De club uit Leeuwarden staat na drie nederlagen op rij elfde, op vijf punten van de directe promotieplaatsen. De Jong zegt dat een eindklassering bij de eerste twee waarschijnlijk te hoog gegrepen is voor Cambuur. 'Ik denk dat het reëel is om ons in te schatten tussen plek vijf en acht. Als we daar kunnen eindigen zou dat mooi zijn. Dan heb je play-offs en daarin kan alles gebeuren. Maar wij gaan niet zomaar even kampioen worden.'

Bijna exact een jaar geleden legde De Jong zijn werkzaamheden als trainer van Cambuur neer, omdat klachten als gevolg van een cyste in het hoofd hem het werken onmogelijk maakten. Deze cyste werd bij een operatie in het voorjaar verwijderd en in de zomer werd De Jong vervolgens fit verklaard.

'Maar het is een heel dikke operatie geweest', aldus De Jong, die wat betreft zijn gezondheid een vinger aan de pols houdt. 'In december zal ik met de directie gaan praten, zullen we eerlijk naar elkaar zijn, ook over de toekomst. Voetbaltrainer is een gek beroep, dat kun je niet ergens uittesten voordat je eraan begint. Ik voel me nu hartstikke goed, maar in december moeten we wel even met elkaar praten over hoe we vinden dat het gaat.'

De Fries keerde deze week terug als trainer bij Cambuur en had dat het liefst samen met Sandor van der Heide gedaan, met wie hij in eerdere periodes in Leeuwarden al succesvol samenwerkte. De oud-speler van Cambuur heeft echter besloten zich te blijven richten op zijn maatschappelijke carrière. Cambuur speelt zondag om 16.45 uur thuis tegen NAC Breda.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.