De Jong niet in Europa door blunder PSV

John de Jong is na bijna twee jaar blessureleed klaar om zijn rentree te maken bij PSV. Coach Ronald Koeman had de 29-jarige middenvelder ook in de selectie opgenomen voor het Champions League-duel met Arsenal van woensdag. De Jong moet de trip naar Londen echter toch aan zich voorbij laten gaan. Ditmaal niet vanwege een blessure, maar door een fout van PSV.

De Jong niet in Europa door blunder PSV

De Eindhovense club blijkt De Jong niet bij de UEFA te hebben ingeschreven voor deelname aan de Champions League. 'Omdat John de Jong op dat moment nog geblesseerd was, is ervoor gekozen om andere spelers op de lijst te plaatsen', legt manager Voetbalzaken Stan Valckx uit op de website van PSV.

'Voor Ismail Aissati moesten we een zelf opgeleide speler op de A-lijst terugplaatsen, dat is Dirk Marcellis geworden. Daarnaast hebben we nieuweling Xiang Sun toegevoegd en was er nog één plaats over. Die plaats hebben we opengehouden voor de spits die we wilden hebben. Toen dat uiteindelijk niet is doorgegaan hebben we John de Jong over het hoofd gezien.'

Het is niet de eerste keer dat PSV die fout maakt. Tijdens het seizoen 2000/2001 verzuimde de club Eric Addo en Ruud van Nistelrooy aan te melden voor het UEFA Cup-toernooi. Beiden konden na te zijn hersteld van blessures niet opdraven tegen 1. FC Kaiserslautern, dat over twee duels te sterk bleek (twee keer 1-0).

Dat scenario herhaalt zich nu ook voor De Jong. De middenvelder maakte maandag zijn rentree bij Jong PSV en leek ondanks een lichte enkelblessure fit genoeg om het uitduel met Arsenal mee te maken. Het had de bekroning moeten zijn voor een langdurige, maar uiteindelijk succesvolle, revalidatie na een ernstige knieblessure. Omdat hij in Europees verband niet speelgerechtigd is, moet De Jong zich nu gaan richten op het eerstvolgende competitieduel, zondag uit bij Excelsior.

Bekijk hier al onze video's