De Jong en Idrissi dirigeren Jong Oranje naar grootste zege ooit

Jong Oranje heeft vrijdagavond een absolute monsterzege geboekt in de strijd om kwalificatie voor het EK. Op de Vijverberg werd Jong Andorra vernederd: 8-0. Frenkie de Jong en Oussama Idrissi blonken uit.

Vanaf minuut één had Andorra niets in te brengen. Desondanks hadden de Oranje-beloften in de beginfase moeite om veel gevaar te creëren. Pas na twintig minuten viel de 1-0. De Jong zette goed druk, waarna de bal bij Idrissi kwam. De buitenspeler bracht Guus Til in stelling, alvorens laatstgenoemde Jong Oranje op een bevrijdende voorsprong schoot. De treffer van het AZ-talent bleek de opmaat naar tien productieve minuten.

Na een half uur stond het immers 3-0. Eerst vergrootte Sam Lammers uit een voorzet van Denzell Dumfries de score, twee minuten later was de tandem Idrissi-Til andersom trefzeker. De middenvelder bracht de bal in, de aanvaller van FC Groningen rondde ditmaal af. Met de ruime voorsprong ging Jong Oranje vervolgens rusten, om na rust vrolijk verder te gaan met scoren.

Na een uur was het Idrissi die uit een assist van Justin Kluivert kon binnen volleren, even later was het invaller Richairo Zivkovic die trefzeker was vanaf de doellijn. De Andorra-doelman tastte opnieuw mis, Idrissi gaf knap voor en de spits van KV Oostende, opgeroepen door de blessure van Steven Bergwijn, tikte binnen: 5-0.

Jong Oranje had zijn kruit nog niet verschoten, want via twee verdiende penalty's was het nog vóór het laatste kwartier 7-0. Eerste faalde Bart Ramselaar niet vanaf de stip, luttele minuten later gunde de PSV'er absolute uitblinker De Jong zijn eerste goal namens de Oranje-beloften. Kluivert bepaalde de eindstand uiteindelijk op 8-0.

Door de grootste zege van Jong Oranje ooit, blijft de equipe van Art Langeler in het spoor van een EK-ticket. Jong Oranje staat tweede in Groep D door de nederlaag van Jong Oekraïne tegen Jong Engeland (0-2). Jong Schotland komt later nog in actie. Eindigt Jong Oranje tweede in de poule, dingt het in de play-offs mee om een EK-ticket.