De hoop van Brazilië: Neymar overlegt indrukwekkende cijfers

Reacties

Richting de start van de strijd om de Copa América laat Neymar zien dat hij nog steeds uitstekend in vorm is. De aanvaller van Paris Saint-Germain en Brazilië speelde in vergelijking met andere topspelers een stuk minder wedstrijden dit seizoen en verschijnt dus topfit aan de start van het Zuid-Amerikaanse toernooi.

De hoop van Brazilië: Neymar overlegt indrukwekkende cijfers
© Pro Shots

Brazilië deed deze week uitstekende zaken in de kwalificatieperiode richting het WK in Qatar door met 0-2 te winnen van Paraguay. Aangezien Argentinië weer punten verspeelde, liepen de Brazilianen aan de hand van Neymar uit. De sterspeler van het land benutte al vroeg in de wedstrijd een penalty en leverde laat in het duel de assist voor de 0-2.

Voor Brazilië speelde Neymar dit seizoen nog maar vier duels, waarin hij bij liefst negen doelpunten rechtstreeks betrokken was. Met vijf goals en vier assists is hij van levensbelang voor de negenvoudig Copa-winnaar.

Ook bij Paris Saint-Germain draaide Neymar een goed seizoen. Hij kwam door blessureleed weliswaar maar tot 31 duels in totaal, maar daarin was hij wel goed voor zeventien goals en elf assists.

In totaal was Neymar dus bij meer doelpunten rechtstreeks betrokken dan dat hij wedstrijden speelde. In deze vorm is het niet ondenkbaar dat de aanvaller een cruciale rol gaat spelen voor Brazilië in de strijd om de Copa América in eigen land.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's