De Guzmán blikt terug op dieptepunt: 'Hij gaf me opeens een klap in mijn gezicht'

Reacties

Jonathan De Guzmán is na een fascinerende voetbalreis terug in Rotterdam, waar hij dit seizoen voor Sparta gaat spelen. De middenvelder kijkt terug op een mooie tijd in het buitenland, al leerde hij daar ook de schaduwkant van het voetbal kennen. Bij Napoli ging het bijvoorbeeld helemaal mis.

De Guzmán blikt terug op dieptepunt: 'Hij gaf me opeens een klap in mijn gezicht'
© Pro Shots

De Guzmán tekende na het WK van 2014 bij Napoli, waar hij in de eerste maanden nog een gewaardeerde speler was. De middenvelder kreeg echter te maken met een blessure en de dokter wist zich daar geen raad mee. De Guzmán miste de slotfase van zijn eerste jaar in Italië en in de transferwindow die volgde, wilde de nieuwe technisch directeur Cristiano Giuntoli hem slijten.

AFC Bournemouth had interesse. De Guzmán wilde echter eerst honderd procent fit worden en ging daarom niet in op de Engelse interesse. Dit tot woede van Giuntoli, die de middenvelder vlak na het sluiten van de markt bij zich riep.

'Ik ging met hem mee naar het spelershome, waar hij ontzettend tegen me begon te schreeuwen', blikt De Guzmán deze week terug in een uitgebreid interview met VI. 'Dat ik een leugenaar was, dat ik beloofd had om weg te gaan, enzovoort. Maar zijn Engels was niet zo goed en mijn Italiaans was niet zo goed. Dus ik zei alleen maar: Ik weet het niet. Dat maakte hem alleen maar bozer en bozer.' De Guzmán zag Giuntoli steeds roder aanlopen. 'En toen gaf hij me opeens een klap in mijn gezicht.'

De Guzmán wist niet wat hem overkwam. 'Kijk, ik ben een heel rustig persoon. Woorden maken mij niet kwaad, je kan alles tegen me schreeuwen. Maar toen hij me een klap gaf, kwam er zoveel in me naar boven… Ik pakte hem vast en duwde hem weg. De spelers in de kleedkamer hoorden wat stoelen bewegen en haalden ons uiteindelijk uit elkaar. Een van die jongens zei: “Pak je spullen en ga naar huis”. Maar dat deed ik niet, ik ging direct naar die dokter toe. Dit is allemaal jouw schuld! Door jou zit ik in deze situatie, door jou kan ik niks doen! Daarna pakte ik alsnog mijn spullen, ging ik naar huis en belde ik naar mijn zaakwaarnemer. Wat moest ik nu doen?'

Het advies was om contact te zoeken met voorzitter Aurelio De Laurentiis, maar dat lukte niet. De Guzmán moest een halfjaar rondjes om het trainingsveld lopen, voordat hij werd verhuurd aan eerst Carpi en vervolgens Chievo Verona. Via Eintracht Frankfurt en OFI Kreta kwam De Guzmán deze zomer bij Sparta terecht.

Lees het volledige interview met Jonathan De Guzmán in de VI van deze week of online via VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.