De Grote zó-goed-zijn-Messi-en-Ronaldo Quiz

Reacties

Zaterdag zijn Cristiano Ronaldo en Lionel Messi weer samen te bewonderen op één voetbalveld in El Clásico. We zijn er inmiddels aan gewend, maar normaal is het natuurlijk niet dat twee spelers het mondiale voetbal nu al een decennium lang domineren. Een quiz met de twee grootheden, hoe kan het ook anders, in de hoofdrol.

De Grote zó-goed-zijn-Messi-en-Ronaldo Quiz

De klasse van de sterspelers van Real Madrid en Barcelona omvat veel meer dan alleen hun doelpunten, toch zijn ook de kille cijfers al genoeg om te zien hoezeer het tweetal een stempel heeft gedrukt op het internationale topvoetbal in het afgelopen anderhalve decennium. In de eerste jaren golden ze nog als aanstormende talenten, maar in 2007 vormden Messi en Ronaldo samen al het podium met winnaar Kaká bij de Gouden Bal- en de FIFA-verkiezing en sindsdien ging de prijs van beste speler ter wereld altijd naar een van hen.

Ook in de strijd om de topscorerstitels ging het vaak tussen de Argentijn en de Portugees, zo ook op de lijst die we voor deze quiz in samenwerking met Opta hebben samengesteld. Die is een optelsom van alle treffers in de grote vijf competities (Dui, Eng, Fra, Ita, Spa) en de Europese toernooien sinds het seizoen 2003/04*, het eerste jaar van Ronaldo bij Manchester United (Messi debuteerde een seizoen later voor Barcelona). Het resultaat is een indrukwekkende verzameling klasbakken. Aan jullie de taak hun namen in te vullen. Veel plezier!

* Voor de duidelijkheid: dat we ons voor deze quiz beperken tot de grote vijf competities en de Europese toernooien, betekent dat van sommige spelers in deze lijst de competitiedoelpunten die ze voor een club uit een kleinere competitie hebben gemaakt niet zijn meegenomen, hun Europese treffers voor die clubs dus wel. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.