De Graafschap profiteert niet optimaal van blunder Grandel

De Graafschap heeft zich in een lastig parket gemanoeuvreerd door thuis niet te winnen van een gehavend FC Utrecht. De Superboeren zakten naar de zestiende plaats in de Eredivisie. De 1-1 was wél voldoende om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

De Graafschap profiteert niet optimaal van blunder Grandel

De Graafschap leek zich al vroeg in de wedstrijd bewust dat FC Utrecht wel eens de ideale tegenstander zou kunnen zijn om zich tegen veilig te spelen. De gasten traden gehavend aan met basisplaatsen voor de jongelingen Gregory Schaken en Jahri Valentijn. De Graafschap speelde agressief, kreeg ook wel kansen maar scoren deden het niet.

Ook de hulp van Franck Grandel hielp de Doetinchemmers niet aan de broodnodige winst. De Franse doelman ging weer eens koddig in de fout. In een poging een ongevaarlijk schot van Diego Biseswar te keren, tikte Grandel voor de voeten van Will Johnson die het cadeautje dankbaar uitpakte: 0-1.

De vreugde op De Vijverberg was van korte duur. Cedric van der Gun maakte de fout van Grandel twee minuten later al ongedaan. De aanvallende middenvelder maakte er 1-1 van op aangeven van Leroy George. Utrecht beëindigde het duel met tien man na een geelrode kaart voor Gregoor van Dijk.

De ploeg van coach Willem van Hanegem bezet de tiende plaats en kan zich nog plaatsen voor de play-offs om een UEFA Cup-ticket. De Graafschap moet in de degradatiekraker tegen VVV-Venlo het vege lijf zien te redden.

Bekijk hier al onze video's