De Graafschap pijnigt Sparta en zet enorme stap richting handhaving

Reacties

De Graafschap heeft met een zege bij Sparta Rotterdam een flinke stap richting handhaving in de Eredivisie gezet. De Superboeren oogden kwetsbaar in Rotterdam, maar stapten toch met een lach van het veld.

De Graafschap pijnigt Sparta en zet enorme stap richting handhaving
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
1 - 2
De Graafschap
De Graafschap

Al in de achtste minuut was het raak op Het Kasteel. Sparta-spits Lars Veldwijk nam de bal fraai aan, draaide weg bij zijn directe tegenstander en had een afgemeten voorzet op Adil Auassar in huis. Zijn zweefduik eindigde met een rake kopbal: 1-0.

In het vervolg van het eerste bedrijf had De Graafschap het lastig. De ploeg van coach Henk de Jong kreeg van Sparta de ruimte om het spel maken, maar had moeite om tot goede aanvallen te komen. Sparta was het dichtst bij de volgende treffer voor rust, maar Veldwijk zag zijn tegendraadse schot via de paal uit het doel blijven.

Na rust bleef Sparta dreigend en vooral bij dode spelsituaties had De Graafschap het lastig. Twee keer rook Abdou Harraoui aan de 2-0, voordat het ineens stil werd in het stadion. Een voorzet van Charlison Benschop werd dusdanig van richting veranderd dat Nabil Bahoui zo ongeveer op de doellijn kon inkoppen.

Sparta probeerde zich in de slotfase wel op te richten, maar het ging helemaal mis voor de Rotterdammers. Al snel kreeg de ploeg van coach Henk Fraser nóg een teleurstelling te verwerken. Bart Vriends gleed weg en probeerde dat te herstellen met een sliding, maar kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart gepresenteerd. Met tien man gaf Sparta in de ultieme slotfase het gelijkspel ook nog uit handen. Jordy Tutuarima rukte op tot in het zestienmetergebied van Sparta en werd met een onreglementaire sliding gestuit door Harraoui. Youssef El Jebli schoot de daaropvolgende penalty raak, waardoor De Graafschap toch nog won.

Zo leek het er in het begin niet op, maar stapte De Graafschap met een riante uitgangspositie voor de return van dinsdag 20.45 uur van het veld. Sparta zal in Doetinchem moeten winnen om niet nog een jaar in de Keuken Kampioen Divisie te spelen. Als dat niet gebeurt zal het in de Eredivisie blijven bij NAC Breda en Excelsior als degradanten. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.