De Graafschap na rumoerige week op jacht naar periodetitel

Reacties

In Doetinchem hadden ze deze week het liefst alles op de aanstaande ontknoping in de derde periode gezet, maar de ophef rond Ralf Seuntjens trok alle aandacht. De transfer van de aanvaller naar NAC Breda is inmiddels beklonken, de aanvoerdersband heeft Seuntjens over moeten dragen aan Ted van de Pavert en voor De Graafschap telt alleen promotie.

De Graafschap na rumoerige week op jacht naar periodetitel
© Pro Shots
Telstar
Telstar
1 - 2
De Graafschap
De Graafschap

De tweede plek achter de ongenaakbare koploper SC Cambuur is nog altijd in handen van de ploeg van trainer Mike Snoei. Het is De Superboeren uiteraard ook te doen om die rechtstreekse promotieplek. NAC Breda en Almere City FC op afstand houden, net als Go Ahead Eagles en NEC is daarvoor de opdracht.

Winst op speeldag 28 bij Telstar is daarom geboden. Een zege in Velsen-Zuid levert ook de derde periodetitel en dus een zekere play-off-plek op. Bij De Graafschap zullen ze het ter kennisneming aannemen en bescheiden vieren. Winst, met eventueel een treffer van Seuntjens, zal de storm rond het vertrek van de gewezen aanvaller weer even doen afnemen.

Winst op Snoeis (en ook Seuntjens') ex-werkgever Telstar is voldoende voor het veroveren van de derde periodetitel. De eerste twee periodes waren een prooi voor Cambuur, de tweede periode ging naar nummer twee Almere City. Mocht De Graafschap - dat zeven keer won en één keer gelijkspeelde in deze periode - niet winnen dan liggen Go Ahead Eagles, Cambuur (waarna de nummer twee alsnog het ticket overneemt) en NAC Breda op de loer om de periodetitel weg te kapen.

Mocht De Graafschap een nederlaag lijden dan is het periodekampioenschap niet mogelijk, bij een gelijkspel bij Telstar is Go Ahead Eagles de eerste gegadigde om te profiteren. De Deventenaren hebben één punt achterstand, maar spelen wel thuis tegen koploper Cambuur. Als De Graafschap en Go Ahead gelijk eindigden zal het doelsaldo beslissend zijn. In dat geval zal Go Ahead profiteren, aangezien de ploeg van trainer Kees van Wonderen nu al een beter doelgemiddelde heeft.

Play-offs
Alleen als De Graafschap niet wint en Go Ahead - Cambuur eindigt in een gelijkspel komt NAC nog in beeld voor de periodetitel. De Bredanaars hebben al een beter doelsaldo dan De Graafschap en ontvangen Helmond Sport.

Bij alle duels die van belang zijn voor de periode wordt afgetrapt om 21.00 uur. De vier periodekampioen en de twee hoogst geëindigde ploegen in de Keuken Kampioen Divisie zullen samen met de nummer zestien van de Eredivisie deelnemen aan de play-offs. Als de twee ploegen die rechtstreeks promoveren een periode gewonnen hebben, worden die tickets op basis van de ranglijst vergeven.

De fanatieke fans van De Graafschap hebben het gehad met Ralf Seuntjens:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
38
29
5
4
109-36
+73
92
2
Go Ahead Eagles
38
23
8
7
62-25
+37
77
3
De Graafschap
38
23
8
7
67-47
+20
77
4
Almere City FC
38
22
9
7
75-48
+27
75
5
NAC Breda
38
22
7
9
75-41
+34
73
6
FC Volendam
38
19
9
10
79-52
+27
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Meer R. Seuntjens
Meer over R. Seuntjens
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.