De Graafschap draait rollen volledig om in knotsgekke slotfase

Met dank aan een knotsgekke slotfase heeft De Graafschap een goede uitgangspositie afgedwongen voor de return tegen Almere City FC in de play-offs. De Superboeren speelden in Almere met 1-1 gelijk.

In een volgepakt Yanmar Stadion maakten Almere City en De Graafschap er een open, maar door de spanning niet altijd even goede wedstrijd van. De bezoekers waren voor rust het sterkst en kreeg via Tarik Tissoudali twee prima mogelijkheden. Almere zette daar een hard schot van Leeroy Owusu tegenover.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker. Beide ploegen gingen op zoek naar de voorsprong en die leek er via Tissoudali te komen voor De Graafschap, maar doelman Chiel Kramer voorkwam een doelpunt met een katachtige reflex. Youssef El Jebli raakte in de 69ste minuut de paal met een kopbal.

Het laatste kwartier was juist weer voor Almere City. Doelman Filip Bednarek bracht tot twee keer toe knap redding, maar was zes minuten voor tijd kansloos op een kopbal van Van der Water: 1-0. Het feest barstte vervolgens los in Almere, maar dat bleek iets te vroeg.

In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd haalde Tom Overtoom namens Almere City namelijk een bal van de doellijn, maar dat deed hij onbedoeld met zijn hand. Scheidsrechter Kevin Blom was onverbiddelijk en gaf de aanvoerder van de thuisploeg rood en De Graafschap een penalty. Fabian Serrarens benutte het buitenkansje: 1-1.

Door de late gelijkmaker heeft De Graafschap zondag in eigen huis genoeg aan een 0-0 gelijkspel om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Almere City weet dat het in ieder geval moet scoren in Doetinchem om nog kans te maken op promotie.