De Gier nieuwe trainer van NEC

Reacties

Jack de Gier gaat aan de slag als nieuwe trainer van NEC. De oud-spits van de Nijmegenaren wordt de opvolger van Pepijn Lijnders, die na een moeizaam eerste half jaar alweer moest vertrekken bij de Jupiler League-club. De Gier is persoonlijk rond en tekent naar verwachting volgende week een contract, mits de laatste plooien met zijn huidige werkgever Almere City FC zijn gladgestreken.

De Gier nieuwe trainer van NEC

Dat NEC na het vertrek van Lijnders bij De Gier uitkomt, is geen verrassing. Vorige zomer en afgelopen winter was de trainer van Almere City FC ook al kandidaat voor de vacature van hoofdcoach in De Goffert. Toen kwam het echter nog niet van een samenwerking. De Gier werkte sinds begin 2015 als hoofdtrainer van Almere City, waar hij de opvolger was van Fred Grim en nog een contract heeft tot medio 2019. Met die club bereikte de 49-jarige coach drie keer op rij de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Dit seizoen was De Graafschap daarin nipt te sterk in de finale.

Met NEC moet De Gier nu alsnog promotie naar de Eredivisie realiseren. De Nijmegenaren waren dit seizoen de gedoodverfde titelkandidaat, maar eindigden uiteindelijk als derde. Na de zomer is de concurrentie met onder meer Roda JC Kerkrade, Sparta Rotterdam en FC Twente enorm. De Gier werkte al in diverse functies bij NEC. Tussen 1998 en 2001 drie seizoenen als speler en na zijn actieve loopbaan als scout, spitsentrainer, coach van diverse jeugdelftallen en assistent bij het eerste elftal. Nu moet hij dus zelf de eindverantwoordelijke worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.