De domste veldbestormer ooit: ongeloof en woede in Londen

Reacties
De domste veldbestormer ooit: ongeloof en woede in Londen
© Imago
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Je club staat voor het eerst sinds 1981 in een kwartfinale, moet het doen met een man minder en is eindelijk weer eens in de aanval, op zoek naar dat broodnodige doelpunt. Wat doe je dan als fan? De aanval onderbreken natuurlijk… door het veld te bestormen.

West Ham United
West Ham United
1 - 1
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

De woede van iedereen (bijna iedereen, de fans van Olympique Lyonnais zullen het wel best hebben gevonden) was voelbaar in het stadion. West Ham United was met een man minder op een 1-0 voorsprong gekomen in de Europa League-wedstrijd tegen Lyon, maar zag het kort daarna weer gelijk worden. In eigen huis werd gevochten om het gelijkspel over de streep te trekken, maar in de slotfase deed zich een spaarzame kans voor.

West Ham counterde en had zowaar een mannetje over rond het Franse strafschopgebied, toen het spel stilgelegd moest worden. Scheidsrechter Felix Zwayer zag dat een fan het veld betreden had en de reactie van middenvelder Pablo Fornals sprak boekdelen. Van woede en ongeloof gooide hij zijn armen de lucht in, ook manager David Moyes van West Ham wilde de veldbestormer het liefst hoogstpersoonlijk afleveren bij het dichtstbijzijnde politiebureau in Londen.

De aanval werd stopgezet, Lyon kon de verdedigende stellingen innemen en de late kans op een overwinning werd West Ham ontnomen door een eigen fan. Normaal gesproken roept een veldbestormer nog enige vrolijke reacties op, maar het boegeroep in het London Stadium was massaal toen de jonge fan werd afgevoerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.