De defensieve puzzel van Pep: lossen Aké en Koulibaly problemen City op?

Reacties

Manchester City is op zoek naar defensieve versterking, zoveel is duidelijk. In Engeland berichtten verschillende betrouwbare media maandag over de naderende komst van Nathan Aké en ondertussen zou de club ook nog bezig zijn met het aantrekken van Kalidou Koulibaly.

De defensieve puzzel van Pep: lossen Aké en Koulibaly problemen City op?
© Pro Shots

Daarbij zijn de berichten over Aké het meest serieus. Volgens The Guardian is City er zelfs al nagenoeg uit met AFC Bournemouth, dat circa 35 miljoen pond (bijna 39 miljoen euro) zal ontvangen voor de Oranje-international. Sky Sports is iets minder stellig en schrijft dat de gesprekken over een transfer zich nog in een vroeg stadium bevinden. Maar duidelijk is dat de belangstelling van City concreet aan het worden is.

Datzelfde geldt volgens Italiaanse media ook voor de interesse in Koulibaly. Volgens Sky Sport Italia heeft zijn zaakwaarnemer maandag gedineerd met Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis. Het aantrekken van de 29-jarige Senegalees zal een duurdere aangelegenheid worden. De vraagprijs van honderd miljoen euro is weliswaar gezakt naar 75 á 80 miljoen euro, maar een eerste bod van City - 50 miljoen plus bonussen - lijkt niet genoeg.

'Defensief kwetsbaar, maar City blijft wel best voetballende ploeg in Premier League'

Maar wel duidelijk is dat City werk maakt van de plannen op de transfermarkt, nu het dankzij de uitspraak van het CAS komend seizoen verzekerd is van Champions League-voetbal. En daarbij is het versterken van het defensieve centrum prioriteit. Na het vertrek van Vincent Kompany bleek dat dit seizoen de achilleshiel van onttroonde kampioen, zeker toen Aymeric Laporte ook nog eens maandenlang wegviel door een blessure.

Problemen
Volgens oud-verdediger Micah Richards, tussen 2005 en 2014 speler bij Manchester City, ontbreekt het na het vertrek van de Belgische aanvoerder aan een leider in de defensie. Er is in zijn ogen meer nodig om het gat met Liverpool te kunnen dichten. 'Het ligt niet zo simpel. Het halen van een centrale verdediger gaat niet in één klap alle problemen oplossen', zegt Richards bij Sky Sports.

Er wordt wel gezegd dat City, dat vorig jaar al probeerde Harry Maguire te halen, zijn eigen Virgil van Dijk zoekt. Maar volgens Richards is er meer gebeurd bij Liverpool. 'Mensen zeggen dat Van Dijk de problemen van Liverpool oploste, en dat deed hij ook tot op zekere hoogte, maar zijn komst viel samen met de vooruitgang van Trent Alexander-Arnold en Andy Robertson. En vergeet de komst van Alisson niet.'

Toch is het aantrekken van Aké, Koulibaly of een andere centrale verdediger wel een stap in de goede richting, meent Richards. 'Het zou helpen om constanter te worden. En het zou het team ook vooruit helpen als er iemand staat die de positie beter begrijpt', aldus de oud-speler van City, dat sinds de komst van Pep Guardiola in 2016 al meer dan 300 miljoen euro uitgaf aan nieuwe verdedigers.

Defensieve versterkingen city onder guardiola

Speler Club Jaar Bedrag
Aymeric Laporte Athletic Bilbao 2018 65 miljoen
João Cancelo Juventus 2019 65 miljoen
Benjamin Mendy AS Monaco 2017 57,5 miljoen
John Stones Everton 2016 55,6 miljoen
Kyle Walker Tottenham 2017 52,7 miljoen
Danilo* Real Madrid 2017 30,0 miljoen
Angeliño** PSV 2019 12,0 miljoen
Totaal 337,8 miljoen

* Alweer verkocht aan Juventus, ** Verhuurd aan RB Leipzig

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.