De cijfers: Feyenoord bijna sterker dan ooit

Reacties

Feyenoord stelde zondag de landstitel veilig. Daarmee is nu een handvol Eredivisie-clubs sinds de eeuwwisseling kampioen van Nederland geworden. Dat en meer cijfers in onderstaand overzicht.

De cijfers: Feyenoord bijna sterker dan ooit

• Feyenoord veroverde zondag de vijftiende landstitel in de clubhistorie en de eerste sinds 1999. De Rotterdammers zagen de afgelopen jaren de toptwee als het gaat om het aantal landstitels uitlopen. Ajax sleepte 33 landstitels binnen, PSV 23.

• Liefst achttien jaar hebben de fans van Feyenoord moeten wachten op een kampioenschap. Dat is niet de langste droogteperiode in de historie van de Rotterdammers. Na 1940 moest Feyenoord liefst 21 jaar geduld betrachten.

• Sinds de eeuwwisseling is Feyenoord de vijfde club die beslag legt op de titel in de Eredivisie, na PSV, Ajax, AZ en FC Twente.

• In de huidige Feyenoord-selectie werden twee spelers eerder kampioen van Nederland: Marko Vejinovic in 2009 met AZ en Kenneth Vermeer in 2011, 2012, 2013 en 2014 bij Ajax.

Thijs Libregts met Johan Cruijff in het seizoen 1983/84.
Thijs Libregts met Johan Cruijff in het seizoen 1983/84.

• Giovanni van Bronckhorst is de jongste trainer die Feyenoord naar het kampioenschap leidt. De oud-international is 42 jaar en daarmee één jaar jonger dan Thijs Libregts was in 1983/84.

• Sinds de laatste landstitel van Feyenoord in 1998/99 kwamen 29 verschillende clubs uit in de Eredivisie.

• Feyenoord finisht op 82 punten, drie minder dan het clubrecord uit 1972/73. Opmerkelijk genoeg moest Feyenoord de titel destijds laten aan Ajax. De puntentotalen zijn gecorrigeerd volgens het systeem van drie punten voor een zege.

• Feyenoord probeert volgend seizoen voor de tweede keer in de clubhistorie de landstitel te prolongeren. Daar slaagden de Rotterdammers alleen in het seizoen 1961/62 in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.