De Boer ziet sterspeler voor recordbedrag naar Premier League gaan

Reacties

Ruim een maand voor de start van de Major League Soccer is Frank de Boer een van zijn steunpilaren kwijtgeraakt. Spelmaker Miguel Almirón stapt over naar Newcastle United.

De Boer ziet sterspeler voor recordbedrag naar Premier League gaan

Volgens Engelse media betalen The Magpies ruim 23 miljoen euro voor Almirón, die daarmee na veertien jaar Michael Owen aflost als duurste speler in de clubhistorie. Voor de Engelse aanvaller betaalde Newcastle United ruim achttien miljoen euro, toen hij overkwam van Real Madrid.

De 24-jarige Almirón, een Paraguayaans international, maakte in 2018 dertien goals voor Atlanta United op weg naar de Amerikaanse titel. Zijn transfersom betekent een verpulvering van het MLS-record. Tot nu was de tien miljoen euro die Bayern München eind vorig jaar voor Alphonso Davies neertelde, het summumm.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Newcastle is Almíron de tweede versterking van deze Deadline Day. Eerder kwam de Italiaanse linksback Antonio Barreca al op huurbasis over van AS Monaco. Aanvankelijk leek Jordan Lukaku nog naar St. James' Park te komen, maar de Belgisch international kwam naar verluidt niet door de medische keuring.

Newcastle United-manager Rafael Benítez drong al maanden aan op versterkingen. De Spanjaard verraste dinsdag nog kampioen Manchester City in de Premier League, maar beseft dat extra kwaliteit nodig is om te overleven. 'Om te overleven moet je alles goed doen, ook zaken op de transfermarkt', vertelde Benítez aan de BBC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.