De Boer: 'We wilden geen risico met Kishna nemen'

Reacties

Direct na het oefenduel met VfL Wolfsburg (1-1) heeft Ajax-trainer Frank de Boer de belangstelling van Lazio voor Ricardo Kishna bevestigd. Hoewel de coach van de Amsterdammers nog niet wilde spreken van een vertrek, erkende hij dat er ontwikkelingen rond de aanvaller zijn.

De Boer: 'We wilden geen risico met Kishna nemen'

'Ik heb ook tegen hem gezegd dat ik hem daarom aan de kant zou houden', aldus De Boer in gesprek met FOX Sports. 'We wilden nu geen risico nemen en hij zou er alleen inkomen bij nood. Misschien kan hij daar dit weekend al even gaan kijken.'

Mocht Kishna daadwerkelijk naar Rome vertrekken, heeft De Boer voldoende andere opties. De Duitse jeugdinternational Amin Younes tekende voor drie jaar met een optie voor een vierde seizoen. De vleugelaanvaller kwam over van Borussia Mönchengladbach. Bovendien kunnen ook Viktor Fischer, Queensy Menig, Lucas Andersen en waar nodig Lasse Schöne en Anwar El Ghazi de linksbuitenpositie bij Ajax invullen.

De twintigjarige Kishna maakte zijn debuut voor Ajax in januari 2014. Uiteindelijk kwam hij in het seizoen 2013/14 tot acht duels in de hoofdmacht. Vorig seizoen was de aanvaller vijf keer trefzeker in 26 competitieduels. Kishna heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2016. Als hij naar Lazio overstapt, wordt hij na Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Edson Braafheid de vierde Nederlander in de selectie van de Romeinen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.