De Boer legt lat hoog bij Atlanta United: 'Wij kunnen nummer één worden'

Reacties

Frank de Boer begint in de nacht van zaterdag op zondag (02.00 uur Nederlandse tijd) met Atlanta United aan het nieuwe voetbalseizoen in de Verenigde Staten. Waar hij vorig seizoen begon als coach van de regerend landskampioen, daar is dat dit seizoen anders. Toch wil de Nederlandse coach de lat niet te laag leggen.

De Boer legt lat hoog bij Atlanta United: 'Wij kunnen nummer één worden'
© Pro Shots
Nashville SC
Nashville SC
1 - 2
Atlanta United
Atlanta United

'We zijn de ploeg waarop gejaagd wordt', sprak De Boer vorig jaar toen hij aangesteld werd als coach van landskampioen Atlanta United. Vorig jaar reikte de regerend landskampioen tot de halve finale van de play-offs, maar daarin was Toronto FC uiteindelijk te sterk. En dus is de conclusie voor aanvang van het nieuwe MLS-seizoen helder: 'We zijn niet langer de ploeg waarop gejaagd wordt', zo stelt de Nederlandse coach in aanloop naar een nieuwe voetbaljaargang.

'We zijn nu gewoon een van de teams die favoriet zijn voor een plek in de play-offs. We moeten consistenter zijn dan vorig jaar, vooral in uitwedstrijden. Als we vijftig procent meer uitwedstrijden kunnen winnen, zou dat een hele vooruitgang zijn. Als dat lukt, zie ik een mooie toekomst voor ons tegemoet. Je moet voor elke wedstrijd geconcentreerd zijn en niet alleen in een thuiswedstrijd. Ik heb er vertrouwen in dat wij de nummer één kunnen worden', zo verwacht De Boer.

In de nacht van zaterdag op zondag wacht meteen een uitwedstrijd en wel tegen een van de twee nieuwe ploegen in de Major League Soccer: Nashville SC. 'We weten wel ongeveer hoe ze gaan spelen, maar het is natuurlijk afwachten hoe de sfeer in het stadion zal zijn en hoe het veld is. Het is voor hen iets nieuws en dat zal ze misschien een beetje nerveus maken. Het is hun eerste thuiswedstrijd en willen iets laten zien dus we moeten ons goed voorbereiden', aldus De Boer, die zich al voor de kwartfinale van de Champions League plaatste met zijn ploeg.

MLS
Nashville SC is samen met Inter Miami, de club van eigenaar David Beckham, een van de twee nieuwe clubs op het hoogste Amerikaanse voetbalniveau. Het totaal aantal clubs in de MLS bedraagt daarmee 26: dertien in de Eastern Conference en dertien in de Western Conference. Het Atlanta United van De Boer speelt in de Eastern Conference. Daarin speelt De Boer twee keer tegen elk team. Daarnaast wordt er ook gespeeld tegen tien van de dertien clubs uit de Western Conference. Tegen drie clubs wordt dit seizoen dus helemaal niet gespeeld. Voor Atlanta United zijn dat Colorado Rapids, Dallas FC en Vancouver Whitecaps. In totaal worden dus 34 wedstrijden gespeeld. De beste van elke Conference plaatst zich meteen voor de halve finale van de play-offs. De nummers twee tot en met zeven plaatsen zich eveneens voor de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlanta United
Meer over Atlanta United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.