De Boer laat Bergwijn direct terugkeren naar Tottenham Hotspur

Reacties

Steven Bergwijn komt niet in actie voor het Nederlands elftal bij de komende interlands. De aanvaller van Tottenham Hotspur is niet fit genoeg.

De Boer laat Bergwijn direct terugkeren naar Tottenham Hotspur
© Pro Shots

Bergwijn meldde zich maandag wel bij de selectie van bondscoach Frank de Boer. Bij aankomst in Zeist werd hij onderzocht door de medische staf. Er is gebleken dat de 23-jarige aanvaller niet fit genoeg is om in actie te komen bij Oranje.

Bergwijn beleeft nog allesbehalve een topseizoen. Bij Spurs heeft hij een stap terug moeten doen in de hierarchie na de komst van Gareth Bale, terwijl hij voor de terugkeer van de Welshman in Noord-Londen ook al allerminst zeker was van een basisplaats. In het nieuwe Premier League-seizoen kwam de voormalige PSV'er in de eerste acht speelrondes maar tot 152 speelminuten. In de voorbije drie speelrondes zat hij niet bij de selectie.

De Boer heeft besloten geen vervanger op te roepen voor Bergwijn. Ryan Babel, Steven Berghuis, Memphis Depay, Luuk de Jong, Donyell Malen, Quincy Promes en Calvin Stengs zijn de overgebleven aanvallers in de selectie. Het Nederlands elftal speelt woensdag vriendschappelijk tegen Spanje, waarna Nations League-wedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Polen volgen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.