De Boer houdt aspirant-international Schouten ook tegen Fiorentina in de smiezen

Reacties

Het leek voor Jerdy Schouten nog niet zo heel lang geleden iets totaal onbereikbaars, maar de middenvelder van Bologna mag inmiddels serieus rekening houden met een oproep voor het Nederlands elftal. Tegen Fiorentina mag hij zondagmiddag weer laten zien dat bondscoach Frank de Boer terecht op hem let.

De Boer houdt aspirant-international Schouten ook tegen Fiorentina in de smiezen
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
0 - 0
Bologna
Bologna

Het is zondag precies anderhalf jaar geleden dat de nu 23-jarige Jerdy Schouten voor de allerlaatste keer ging slapen als speler van Excelsior. Op de avond van 3 juli 2019 zocht hij zijn bed op als een van de vaste bespelers van het kunstgrasveld in het Van Dongen & De Roo Stadion in Kralingen, een dag later werd bekend dat hij de overstap zou maken naar het Stadio Renato Dall'Ara. Van Excelsior naar Bologna: niet alleen qua stadionnaam een flinke stap voorwaarts.

Sinds zijn sprookjestransfer heeft Schouten zich flink ontwikkeld. Hij is inmiddels een zeer gewaardeerde kracht in het elftal van trainer Sinisa Mihajlovic, iets wat de (overigens perfect oplopende) cijfers van dit seizoen bewijzen. Schouten begon elf keer in de basis en speelde in totaal twaalf keer mee bij de ploeg die dertiende staat, omdat er na veertien wedstrijden vijftien punten zijn verzameld. In negen van zijn elf basisplaatsen mocht Schouten de volle negentig minuten meedoen.

Hieronder het verhaal wat VI in juli 2020 maakte met Jerdy Schouten (tekst gaat verder onder de link).

Hij volgt het pad van Sofyan Amrabat, zondagmiddag toevalligerwijs een van zijn directe tegenstanders. De middenvelder was een gewaardeerde kracht in de Eredivisie en werkte zich in de Serie A (bij Hellas Verona) op tot een speler wiens naam bij meerdere topclubs op het lijstje kwam te staan. Amrabat koos niet voor bijvoorbeeld Napoli of AC Milan, maar voor Fiorentina. Het ligt in de lijn der verwachting dat de gewilde Schouten op termijn wél richting een club vertrekt die (met alle respect) hoger aangeschreven staat dan La Viola.

En dan is er vermoedelijk nog een stap die hij anders gaat zetten dan de ex-middenvelder van onder meer Feyenoord en FC Utrecht, simpelweg vanwege zijn voetbalnationaliteit: die naar Oranje. Amrabat koos voor Marokko, dus het Nederlands elftal is voor hem uitgesloten, maar het is allerminst ondenkbaar dat Schouten die stap wél gaat maken. Daar durfde hij in de zomer pas voor het eerst voorzichtig over na te denken. ‘Ik ga dat niet van mezelf zeggen, maar je hebt wel gelijk: het kan. In voetbal is niets onmogelijk', sprak hij tegen VI. 'Het is de droom van elke jongen ooit voor Oranje te spelen, dus ook die van mij.'

Serieuze kandidaat
Wat anderhalf jaar geleden onbestaanbaar was, en een halfjaar geleden een mooie droom was geworden, is inmiddels steeds realistischer. Getuige de woorden van De Boer in de kerstspecial van VI kan Schouten in maart zomaar een keer worden opgeroepen voor Oranje. Hij wordt in ieder geval gevolgd vanuit Zeist. 'De geijkte spelers kennen we nu wel, dus richten we ons op potentiële internationals', aldus De Boer in VI. 'Zoals Sven Botman die het goed doet bij Lille. En in Bologna ontwikkelt Jerdy Schouten zich ook heel sterk. Op zulke spelers let je dan extra, kan heel interessant zijn en hen brengen we in kaart. Er ligt al veel vast bij Oranje, maar de plekken 17 tot 23; die strijd is helemaal open, wat mij betreft.'

In die strijd mengt dus ook Schouten zich volop, hij mag zondag tegen Amrabat en co (weer) bewijzen dat hij een serieuze kandidaat is voor Oranje. Eén ding is zeker: De Boer en zijn staf kijken mee.

Het volledige interview met Oranje-bondscoach Frank de Boer (die dus onder meer over Jerdy Schouten praat) is te lezen via VI PRO:

De wedstrijden in de vijftiende speelronde van de Serie A:


Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.