De Boer haalt na verlenging opgelucht adem

Frank de Boer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een verlenging nodig gehad om zich te plaatsen voor de achtste finales van het bekertoernooi om de US Open Cup. Charleston Battery werd pas na honderdtwintig minuten met 3-1 aan de kant gezet.

Het bekerduel met Charleston Battery, dat op het tweede niveau in de Verenigde Staten speelt, stond eigenlijk voor dinsdag gepland. Toen gooide noodweer in South Carolina roet in het eten. Afgelopen nacht werd het duel zonder publiek alsnog gespeeld in het Fifth Third Bank Stadium in Kennesaw, Georgia. Daar kreeg De Boer, die een veredeld B-elftal het veld instuurde, na negentien minuten een enorme tegenvaller te verwerken toen Ian Svantesson de 0-1 namens Charleston Battery noteerde.

Het duurde vervolgens heel lang voordat Atlanta United, de nummer vier van de Eastern Conference, wat terugdeed. Tien minuten voor tijd knikte Romario Williams een hoekschop tegen de touwen. De Boer dwong daardoor verlenging af met zijn ploeg en daarin stelde Atlanta United alsnog de winst veilig.

Invaller Brandon Vazquez voorkwam dat De Boer zich over moest geven aan de loterij die penalty's nemen heet. De twintigjarige Amerikaan maakte na vijf minuten in de tweede helft van de verlenging de 2-1, waarna in de absolute slotfase ook nog de 3-1 viel via diezelfde Vazquez.

Atlanta United plaatst zich daardoor voor de achtste finales van het Amerikaanse bekertoernooi, waarin Columbus Crew SC aanstaande dinsdag al de tegenstander is. Dan staat een plek in de kwartfinale op het spel.