De Boer bouwt met primeur van recordaankoop verder aan zegereeks

Reacties

Atlanta United heeft na een slechte start van het seizoen de smaak te pakken gekregen. De ploeg van Frank de Boer versloeg zondag Orlando City en stijgt op de ranglijst van de Major League Soccer.

De Boer bouwt met primeur van recordaankoop verder aan zegereeks
Atlanta United
Atlanta United
1 - 0
Orlando City
Orlando City

De Boer kende een zeer moeizame start van zijn Amerikaanse avontuur en uit de eerste vier competitiewedstrijden haalde Atlanta maar twee punten. De laatste weken gaat het echter beter en de zege op Orlando betekende alweer de vijfde competitieoverwinning uit de laatste zes wedstrijden. Atlanta staat nu vijfde in de Eastern Conference van de MLS en heeft nog maar zes punten minder dan koploper Philadelphia Union, dat al twee wedstrijden meer gespeeld heeft.

En zo ziet de wereld er dus weer een stuk mooier uit voor De Boer, die topaankoop Gonzalo Martínez dan eindelijk zijn eerste goal voor de club zag maken. Martínez werd in januari voor ruim dertien miljoen euro overgenomen van River Plate en staat daarmee in de boeken als de recordaankoop van Atlanta United. De aanvallende middenvelder scoorde in zijn eerste acht competitiewedstrijden in de MLS nog niet, maar zondag was het tegen Orlando City raak.

De primeur van de Argentijn was fraai. Martínez werd aangespeeld door Hector Villalba en haalde met links verwoestend uit (zie video onder). Atlanta-keeper Brad Guzan voorkwam met een geweldige redding de gelijkmaker en omdat de 2-0 van Julian Gressel werd afgekeurd vanwege buitenspel, groeide Martínez uit tot de matchwinner. Donderdag komt Atlanta United opnieuw in actie: dan is Vancouver Whitecaps de tegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.