De Boer benoemt heikel punt Oranje: 'Daar heb ik me het meest aan gestoord'

Reacties

Frank de Boer moet ook na zijn vierde interland als bondscoach nog altijd wachten op zijn eerste overwinning. De trainer had achteraf een heldere verklaring waar het misging tegen Spanje (1-1).

De Boer benoemt heikel punt Oranje: 'Daar heb ik me het meest aan gestoord'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Spanje
Spanje

'De start was moeizaam, zeer zeker, maar na de 0-1 van Spanje kwamen we er wel beter in', begon De Boer zijn analyse bij de NOS. 'We kwamen mede dankzij Wijnaldum en Frenkie de Jong telkens onder hun druk uit. Maar we moeten leren: Wanneer moet ik risico nemen en wanneer moet ik de bal lang op Luuk de Jong spelen? Luuk heeft zoveel ervaring nu en kan gewoon heel goed een bal vasthouden en zo een rustpunt zijn', aldus de bondscoach.

'Waar ik me het meest aan gestoord heb is dat we niet doordekken, vooral achterin. Dát was het probleem. We hebben dat vooraf benoemd: zij kunnen heel goed tussen de linies spelen. Daar ging het ook mis bij het doelpunt, dat is precies wat ik bedoel. Dat heb ik in de rust natuurlijk ook aangegeven en dat was het grootste verschil tussen de eerste en de tweede helft', verklaart De Boer.

'Je weet van tevoren natuurlijk nooit helemaal precies wat zij gaan doen en Spanje deed het ook goed, maar we weten allemaal dat ze goed zijn als ze tussen de linies kunnen draaien. Dat is heel gevaarlijk als je dat laat gebeuren. Ik wil niet zeggen dat daar de doodstraf op staat, maar dat wil je in elk geval altijd voorkomen. In de tweede helft hebben we ook beter druk gezet met Donny (Van de Beek, red.) en Luuk. Daardoor kantelde de westrijd.'

Ook in aanvallend opzicht leverde dat Oranje iets op: 'Ons doelpunt viel ook daardoor, want op die manier kun je zelf ook gevaarlijk worden. Het kost heel veel kracht om zo hoog druk te zetten, op een gegeven moment ging Owen Wijndal zelfs helemaal door op de back van de tegenstander, maar als je daar de bal verovert, sta je ook meteen in hun strafschopgebied.'

De Boer moet dus nog altijd wachten op zijn eerste zege als bondscoach. 'Natuurlijk wil je zo snel mogelijk winnen als je ergens begint. Maar laten we dat dan maar tegen Bosnië-Herzegovina doen', verwees hij met een knipoog naar het belangrijke Nations League-duel van zondag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.