De Boer: 'Als het een penalty is, is het een penalty'

Net als in het duel met FC Utrecht (2-2) hielp ook in Heerenveen een strafschop Ajax in het zadel. Trainer Frank de Boer maalde er na afloop van de 2-0 zege niet om. 'Ik was blij dat het er één was.'

De hoofdcoach van de Amsterdamse lijstaanvoerder van de Eredivisie benaderde de handsbal van Kenny Otigba, de reden waarom arbiter Serdar Gözübüyük de bal op de stip legde, zakelijk. 'Als het een penalty is, is het een penalty', zei De Boer in gesprek met FOX Sports. 'Hij raakt hem aan, toch? Volgens mij zijn er heel veel scheidsrechters die hem zouden geven.'

In de ogen van De Boer was het moment niet beslissend in de wedstrijd. 'We waren de bovenliggende partij, maar moesten geduld opbrengen', stelde hij. 'Ik denk niet dat Heerenveen gewend is om twee keer te spelen binnen vier dagen. We hebben onze mogelijkheden gehad voor rust, zij waren voor rust maar één keer gevaarlijk. Als wij iets nauwkeuriger zouden zijn in de passing, zouden we ook na rust onze kansen krijgen en dat gebeurde uiteindelijk.'

Daardoor nam Ajax de koppositie op doelsaldo weer over van PSV. De Boer waagde zich met nog twee wedstrijden op het programma niet aan een voorspelling over de uitkomst van de titelrace. 'We staan er het beste voor, maar elke wedstrijd is een finale. We moeten van FC Twente en De Graafschap winnen. Ik denk wel dat wij de beste papieren hebben.'

Tot slot ging De Boer nog kort in op het gerucht dat Ajax Klaas-Jan Huntelaar komende zomer terug wil halen. 'We hebben nu helemaal geen spits achter Arek (Milik, red.). Als je mee wil doen in de Champions League, heb je goede spitsen nodig. We zullen het zien. We zijn altijd met dat soort jongens in contact. Dat zijn oriënterende gesprekken, zoals eerder met Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder.'