De bijzondere verjaardag van Maradona: even uit quarantaine voor een zege

Reacties

De zestigste verjaardag van Diego Maradona heeft extra kleur gekregen door de zege van Gimnasia bij de start van het Argentijnse voetbalseizoen. Pluisje was even uit quarantaine gekomen, waarna zijn ploeg Patronato versloeg.

De bijzondere verjaardag van Maradona: even uit quarantaine voor een zege
© Pro Shots
Gimnasia La Plata
Gimnasia La Plata
3 - 0
Patronato
Patronato

Vanwege de slechte gezondheid van Maradona wordt hij in Argentinië beschouwd als een risicopatiënt. Om die reden werd hij uit vrees voor het coronavirus in preventieve quarantaine geplaatst. Vrijdag werden echter uitzonderingen gemaakt, om de verjaardag van de legende nog wat glans te geven.

Maradona is coach van Gimnasia, maar kan die rol momenteel niet echt vervullen. Hij bracht een spoedbezoek aan het Estadio Juan Carmelo Zerillo in La Plata en werd uitgebreid toejuicht, met name buiten het stadion, vanwege de beperkingen voor het publiek. Na achttien minuten verliet Maradona vanwege de gezondheidszorgen het stadion alweer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gimnasia won vervolgens dankzij goals van Johan Carbonero, Maximiliano Coronel en Eric Ramírez met 3-0 in de eerste speelronde van de Copa Liga Profesional. Het was voor Gimnasia de eerste wedstrijd sinds 13 maart. Vanwege de coronacrisis stond de Argentijnse voetbalwereld meer dan een halfjaar in pauzestand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.