De beste functie voor Van Basten bij Ajax zou zijn...

Marco van Basten moet spitsentrainer worden bij Ajax. Volgens een derde van de bezoekers van VI Planet kan de oud-international het beste in die functie terugkeren bij de Amsterdamse club. Een kwart vindt dat Van Basten het beste bij Ajax tot zijn recht komt als hoofdtrainer.

De beste functie voor Van Basten bij Ajax zou zijn...

Marco van Basten liet zich tijdens een golftoernooi ontvallen dat hij weer 'iets' wilde gaan doen in het voetbal. Een terugkeer bij Ajax werd meteen als mogelijkheid geopperd. Nadat Van Basten de deur naar een terugkeer in het voetbal voorzichtig open had gezet liet de huidige Ajax-coach Co Adriaanse weten geen plaats in zijn technische staf te hebben voor de oud-international. De functie van spitsentrainer wordt door Leo van Veen al naar wens vervuld. En met assistent Peter Boeve is Adriaanse ook zeer tevreden. Voor gewezen hersteltrainer Bobby Haarms onbegrijpelijk dat er geen plaats is voor Van Basten. 'Een echte Ajacied. Van Basten terug bij Ajax zou fantastisch zijn. Maar Co snapt dat niet. Hij is geen clubman.'

Voor de bezoekers van VI Planet is hoofdtrainer de beste optie na spitsentrainer. Op de vraag De beste functie voor Marco van Basten bij Ajax zou zijn ? antwoordde 33% spitsentrainer. Ruim een kwart ziet Van Basten als de ideale hoofdcoach van Ajax. Ook jeugd- en assistent-trainer kunnen op stevige steun rekenen. Als scout heeft Van Basten het minste te zoeken bij Ajax. Volgens slechts drie procent moet de oud-international in die functie terugkeren bij de Amsterdamse club.

Bekijk hier al onze video's