Davies zorgt voor raadsel: 'Zelfs tegenstanders verbazen zich erover'

Reacties

Wat is er aan de hand met Alphonso Davies? De linksback van Bayern München is de laatste tijd geen schim van zichzelf en zakte ook in het Champions League-duel met Arsenal door de ondergrens.

Davies zorgt voor raadsel: 'Zelfs tegenstanders verbazen zich erover'
Arsenal
Arsenal
2 - 2
Bayern München
Bayern München

In de heenwedstrijd lukte het Bayern om Arsenal in toom te houden (2-2). Der Rekordmeister kon terugblikken op een goede wedstrijd, maar dat gold niet voor Davies. De Canadees had een lastige avond tegen Bukayo Saka. De sterspeler van de koploper van de Premier League was Davies keer op keer de baas.

Dat zag ook Max Eberl, maar de sportief directeur van Bayern is daar niet van geschrokken. 'Phonzy had aanvankelijk problemen met Saka, maar dat hadden andere verdedigers ook. In de tweede helft was hij veel stabieler', probeerde Eberl de linksback nog enigszins te verdedigen. 'Maar ik weet niet hoe het komt dat hij de afgelopen weken niet zo goed was.'

Toekomst van Davies
In Duitsland wordt de link gelegd met de toekomst van Davies, die nog altijd onduidelijk is. De speler flirt al maanden met een mogelijk vertrek naar Real Madrid. Davies zou twintig miljoen euro per jaar eisen van Bayern, maar dat is de club veel te gortig. De nummer twee van de Bundesliga wil tot veertien miljoen euro gaan en heeft een ultimatum gesteld. 

Bild schrijft dat ondertussen zelfs tegenstanders zich verbazen over de vorm van Davies, die onlangs in zijn thuisland werd gevraagd naar zijn toekomst. Hij besloot te zwijgen. Dat deed zijn zaakwaarnemer niet. 'Het is niet eerlijk dat Alphonso wordt aangevallen', zei Nick Huoseh. 'Een jaar geleden hadden we bijna een akkoord, toen werd de clubleiding vervangen.

'We hebben zeven maanden niets gehoord', vervolgde Huoseh. 'Terwijl ik in die tijd contact probeerde te leggen met de club. Nu krijgen we een ultimatum en moeten we binnen twee weken reageren, omdat de club onder druk staat en lang heeft gedaan om het bestuur te herstructureren? Dat is niet eerlijk.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.