Davids: 'Bij Juventus is het winnen of je koffers pakken'

Reacties

Eerder deze week vierde Juventus feest om stil te staan bij het feit dat de familie Agnelli honderd jaar betrokken is bij de recordkampioen van Italië. Op de imposante gastenlijst was ook een plekje voor Edgar Davids, die voor gepeperde teksten zorgde.

Davids: 'Bij Juventus is het winnen of je koffers pakken'
© Pro Shots

De gastenlijst was flink voor het feestje van de Agnelli's, van wie Andrea de laatste telg is die een belangrijke stem kreeg op bestuurlijk niveau. Aanwezig waren onder meer Alessandro Del Piero, Zinédine Zidane, Michel Platini, Antonio Conte en dus Davids. De Amsterdamse pitbull nam zelfs even het woord en spaarde niemand.

'Ons Juventus was een familie. De kracht was altijd het team, en dat moeten ze nu weer zien te worden. Het is beter als er ook een of twee jongens zijn die het verschil kunnen maken, maar daar mag het niet van afhangen. De spelers die hen daartoe in staat stellen, die zijn belangrijk', waarschuwde Davids.

'Het is belangrijk dat iedereen snapt dat bij Juventus spelen inhoudt dat je moet winnen. En als je dat niet kan, moet je je koffers pakken', volgde een onheilspellende boodschap. Davids had het goed naar zijn zin, tekent Tuttosport op: 'Het voelt hier als familie. Fijn om hier na al die jaren weer eens terug te zijn, en het is belangrijk om te onthouden dat dit evenement georganiseerd is in het kader van liefdadigheid.'

Davids speelde tussen 1998 en 2004 bij Juventus. Met La Vecchia Signora haalde de middenvelder de finale van de Champions League in 2003, waarin het AC Milan van Clarence Seedorf na strafschoppen won. In 1998, 2002 en 2003 werd Davids kampioen met Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.