David Silva met Real Sociedad op drempel miljardenbal na nipte overwinning

Real Sociedad is volgend seizoen zo goed als zeker in de Champions League te bewonderen. De Baskische formatie versloeg Alméria dinsdagavond met 1-0 en kan de kwalificatie nu bijna niet meer mislopen.

Real Sociedad
1 - 0
UD Almería
UD Almería

Het bevrijdende doelpunt tegen Alméria, dat nog wel een puntje kon gebruiken om degradatiezorgen definitief het hoofd te bieden, viel diep in de blessuretijd van de eerste helft, aanvaller Takefusa Kubo was de schutter. Een mooie goal, bovendien. De bezoekers speelden op dat moment al met tien man. De Colombiaan Luis Suárez kreeg tien minuten voor rust rood voor al te hard doorgaan op een tegenstander.

Door de driepunter heeft Sociedad acht punten voorsprong op de nummer vijf in La Liga, Villarreal. De geelhemden hebben nog drie wedstrijden te spelen: iedere misstap betekent dat de blauw-witten zich in de koningsklasse mogen melden. Villarreal speelt nog tegen Cádiz, Rayo Vallecano en Atlético Madrid. Sociedad kan het zelf natuurlijk ook afmaken door een puntje te pakken tegen Atlético Madrid of Sevilla. Met één punt kan Villarreal hoogstens langszij komen, en op grond van het betere onderlinge resultaat gaat Sociedad dan als nummer vier de Champions League in.

Celta de Vigo
1 - 1
Girona
Girona

Er was veel te doen over Girona: mocht die ploeg Europa wel in als onderdeel van de City Group? Het oordeel is inmiddels gegeven: ja, dat mag. Het enige obstakel nu nog: Girona moet zich wel kwalificeren. Die ambities liepen dinsdag een deuk op: in Balaidos eindigde de wedstrijd tegen Celta de Vigo in 1-1. Girona staat nu achtste, met een punt minder en een gespeelde wedstrijd meer dan nummer zeven Athletic Bilbao. De zevende plaats is de laagste plek die nog recht geeft op Europees voetbal.