Dave Vos blikt terug op 'chaotische' periode rond ontslag van Steijn

Reacties

Jong Ajax-trainer Dave Vos beleefde een bewogen eerste seizoenshelft, waarin hij met de beloften hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie werd en als assistent tijdelijk overgeheveld werd naar het eerste elftal.

Dave Vos blikt terug op 'chaotische' periode rond ontslag van Steijn
© Pro Shots

Met FC Groningen, De Graafschap en SC Cambuur als eerste drie tegenstanders kende Ajax een pittige start van het seizoen, maar ook daarna hadden de Amsterdammers het lastig. Tot en met speelronde 16 bungelde Jong Ajax bij de onderste drie ploegen van de KKD, inmiddels zijn er wat meer punten gepakt.

Vanwege de gesloten voetbalpiramide is er van een degradatiestrijd geen sprake, maar in moeilijke tijden moest trainer Vos ook nog eens tijdelijk wegstappen van Jong Ajax. Hoofdcoach Maurice Steijn werd ontslagen en door het geschuif in de technische staf was Vos nodig bij het eerste elftal. 'Dat was een chaos', blikt Vos in gesprek met Ajax TV terug. 'Op maandagavond kregen we het bericht, vlak voor de wedstrijd die we gingen spelen', doelt de coach op het thuisduel met ADO Den Haag (0-0).

'Na de wedstrijd heb ik toen contact gehad met Jan van Halst (tijdelijk algemeen directeur van Ajax, red.), of ik die week wilde assisteren bij het eerste elftal. Dan lopen al die processen door elkaar heen, dat was best lastig. Het was ook een uitdaging, maar met mijn staf die ik tot mijn beschikking heb bij Jong Ajax vertrouwde ik dat volledig', wijst Vos naar Yuri Rose en Urby Emanuelson, die hem assisteren bij Jong Ajax en tegen Roda JC Kerkrade samen op de bank zaten in afwezigheid van Vos.

Uiteindelijk bleef Vos een week bij het eerste elftal als rechterhand van Hedwiges Maduro, voordat hij terugkeerde als coach van de beloften. Voor zijn tijdelijke stap naar de hoofdmacht had Vos zijn contract verlengd tot medio 2025.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.