'Dat vind ik onze grootste zwakte bij Ajax'

Reacties

In een uitgebreid interview met VI blikt Branco van den Boomen terug op zijn eerste seizoen in Ajax 1. De 28-jarige middenvelder legt uit waarom hij in Amsterdam nog niet zijn stempel heeft kunnen drukken zoals hij in Frankrijk deed.

'Dat vind ik onze grootste zwakte bij Ajax'
© Pro Shots

‘Het is lastig om daar nu zo de vinger op te leggen, maar ik denk dat ik een speler ben die veel diepgang om zich heen nodig heeft’, vertelt Van den Boomen. ‘Dan kan ik mijn passing, mijn grootste kwaliteit, het best gebruiken. Dat vind ik dit seizoen onze grootste zwakte: dat we te weinig diepte hebben, waardoor we de linies van de tegenstander niet uit elkaar trekken en achter de laatste lijn niet gevaarlijk zijn.’

Het is een tekortkoming die trainer John van ’t Schip ook al meermaals benoemd heeft. Waarom krijgt Ajax dat niet opgelost? ‘Tja, we hebben daar de types blijkbaar niet voor. Of misschien willen we die loopjes niet maken’, reageert Van den Boomen.

‘Het is wel zonde. Je hebt met Steven Berghuis en Steven Bergwijn zúlke goede voetballers, zij hebben ook diepte nodig van teamgenoten. Maar zij staan ook op posities waar je zelf diepte kunt brengen. We missen gewoon een mix daarin. Als je met Berghuis op rechts speelt, zoals vroeger met Hakim Ziyech, dan heb je eigenlijk een Quincy Promes nodig die telkens achter de laatst lijn duikt. Of als je met Bergwijn op links speelt, heb je een nummer 10 nodig die constant over de spits heen gaat, zoals Donny van de Beek dat deed. Dat zou hen, en mij ook, enorm helpen’, denkt de ervaren middenvelder.

‘Ik denk dat die mix dit seizoen niet goed is. De enige die echt diepgang heeft in onze selectie, is Carlos Forbs. Misschien hadden we die meer moeten gebruiken, want dat is wel een jongen met kwaliteiten, zijn snelheid is echt een wapen. Maar het is ons niet goed genoeg gelukt om hem in zijn kracht te brengen.’

Lees op VI PRO het volledige interview met Branco van den Boomen: 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.