Daramy laat zich direct zien bij Kopenhagen: 'Het WK is een groot doel voor mij'

Reacties

Mohamed Daramy heeft zondag een succesvolle comeback beleefd bij FC Kopenhagen, in de derby tegen Brøndby (4-1 zege). De aanvaller hoopt de aandacht van de bondscoach te hebben getrokken.

Daramy laat zich direct zien bij Kopenhagen: 'Het WK is een groot doel voor mij'
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen
4 - 1
Brøndby IF
Brøndby IF

Kasper Hjulmand was zondag als toeschouwer aanwezig bij de wedstrijd tussen Kopenhagen en Brøndby en zag dat viervoudig Deens international Daramy, die als huurling van Ajax is teruggekeerd bij zijn oude club, direct in de basis begon. De aanvaller was constant dreigend en een van de uitblinkers aan de kant van de thuisploeg. Toen hij na ruim een uur naar de kant werd gehaald, klonk er een luid applaus van de fans in het Parken Stadion.

Daramy kon de wedstrijd tegen Brøndby niet uitspelen. 'Ik heb nog geen wedstrijdritme en dat voelde ik wel', zei de aanvaller, die bij Ajax nauwelijks in het stuk voorkwam, tegen Bold. 'Maar ik denk dat het wel goed ging tegen Brøndby. Mijn medespelers hebben me goed geholpen en we hebben kunnen laten zien hoe sterk we kunnen zijn.'

Daramy maakte vorig jaar voor twaalf miljoen euro de overstap van Kopenhagen naar Ajax en speelde als Ajacied vier interlands voor Denemarken; zijn laatste op 12 november. Daramy slaagde er echter niet in om in Amsterdam een basisspeler te worden en raakte zo ook uit beeld bij Hjulmand. Nu Daramy weer terug is bij Kopenhagen, hoopt hij de bondscoach weer enthousiast te kunnen maken.

'Het is leuk dat de bondscoach naar de wedstrijden komt kijken', zei Daramy. 'Maar het is niet iets wat tijdens de wedstrijd in mijn hoofd zat, ik heb er dus ook geen energie aan besteed. Ik moet sowieso presteren. Het WK is een groot doel voor mij, dat lijkt me logisch. Iedere speler wil een WK meemaken. Het is iets heel groots. Voor nu wil ik eerst vooral gewoon weer lekker mijn wedstrijden gaan spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.