Danny Blind trots op zoon Daley na mijlpaal: 'Dacht wel: het zal toch niet?'

Reacties

Daley Blind voegde zich vrijdagavond bij de Club van 100. De verdediger viel in tegen Frankrijk en zette daarmee zijn honderdste interland op zijn cv. Vader Danny Blind is uitermate trots.

Danny Blind trots op zoon Daley na mijlpaal: 'Dacht wel: het zal toch niet?'
© Pro Shots

Er zijn slechts acht spelers in de geschiedenis die honderd interlands of meer voor het Nederlands elftal hebben gespeeld. Naast Phillip Cocu, Robin van Persie, Dirk Kuijt, Giovanni van Bronckhorst, Rafael van der Vaart, Frank de Boer, Edwin van der Sar en Wesley Sneijder staat ook Blind nu in dat rijtje. 'Natuurlijk ben ik dan trots, dat lijkt me logisch', vertelde Danny Blind in de studio van Ziggo Sport.

'Vooral in de wetenschap dat hij pas op zijn 23ste debuteerde voor Oranje. Dan heeft hij in die tien jaar niet veel wedstrijden gemist. Hij mag zich nu in een prachtig rijtje scharen.' Afgelopen WK in Qatar hoopte Blind al zijn honderdste interland te spelen, maar de kwartfinale tegen Argentinië bleek het eindstation.

'Na Qatar is hij op 99 blijven haken. Vanaf dat moment speelde natuurlijk wel in zijn hoofd: het zal toch niet dat het niet meer gebeurt? Maar het is toch mooi gelukt. Uiteraard heb ik Daley nog gesproken na afloop. Op een gegeven moment was het duel gespeeld dus dat zal voor Ronald Koeman ook wel de reden zijn geweest om hem in te brengen.'

Speler Interlands
1. Wesley Sneijder 134
2. Edwin van der Sar 130
3. Frank de Boer 112
4. Rafael van der Vaart 109
5. Giovanni van Bronckhorst 106
6. Dirk Kuijt 104
7. Robin van Persie 102
8. Phillip Cocu 101
9. Daley Blind 100
10. Arjen Robben 96
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer D. Blind
Meer over D. Blind
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.