Danny Blind steunt United in finale vanwege familiebanden

Reacties

Vanwege zijn zoon Daley Blind hoopt Danny Blind dat Manchester United woensdag de Europa League wint ten koste van Ajax.

Danny Blind steunt United in finale vanwege familiebanden

'Familie, vrouw en kinderen gaan altijd voorop, in alle opzichten. Qua gezondheid, maar dus ook sportief. Dit is zo'n sportief geval. Mijn zoon speelt bij Manchester, dus dan is het logisch dat ik in dit geval hoop dat hij wint met Manchester', zegt de voormalig bondscoach in een interview met de NOS.

Danny Blind won meerdere Europese trofeeën met Ajax, waardoor de Blinds kunnen toetreden tot een select gezelschap vader en zonen met een Europese prijs op hun palmares. Tot deze club behoren al onder meer Cesare Maldini en Paolo Maldini, Manuel Sanchis senior en Manuel Sanchis junior en Johan Cruijff en Jordi Cruijff, al kwam laatstgenoemde in de Champions League-finale van 1999 niet in actie met Manchester United.

Op uitnodiging van de Ajax-directie is Blind senior woensdag aanwezig in Stockholm, waar de finale wordt gespeeld. 'Een mooi gebaar. Ik kreeg een telefoontje van Edwin van der Sar. Dat doet je dan goed. Tja, ik was de laatste aanvoerder die een cup omhoog mocht houden in 1995. Hij wilde dat ik erbij was.'

De weg van Ajax naar de finale:

Road to the Final: eindelijk weer Europees succes voor Ajax

Ajax-Manchester United in 60 seconden:

Europa League-finale in 60 seconden: Ajax in voetsporen Feyenoord?
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.